23 March 2006

Aku dan ATM keparat

18 Mac 2006
Lokasi::ATM BNI depan kedai Gading Mas, JaKal
Waktu::1905 WIB
Watak::Kawan dan ATM

Kawan cucuk duit 200ribu rupiah. Tapi kawan tunggu punye tunggu, tak jugak-jugak kuar duit kawan tu. Jadi, kawan buat sekali lagi. Tet.. tet.. tet..*bunyi butang-butang ATM mase kawan picit-picit*. Okeh.. Kali ni berjaya. Kawan cek balik jumlah duit kawan kuarkan tadi pada resit yang tersembul kelaur tu. A'ah.. Kawan telah kuarkan 200ribu rupiah. Jadi, dengan duit sebanyak tu, kawan ape lagi.. RONGGENG!

21 Mac 2006
Lokasi::ATM BNI dekat pintu gerbang fakultas kedokteran UGM
Waktu::1315 WIB
Watak::Kawan dan ATM

Kawan cucuk lagi duit. Tapi tak bermakna duit kawan hari tu(18 Mac) dah abih*kawan reti berjimat-cermat la wey*. Kawan cuma nak duit lebih siket, sebab kawan plan pasni nak gi Apotek*farmasi* beli ubat, pastu beli VCD-VCD cite Indon yang senior kawan kat Malaysia kirim. and then nak wat tambang gi Solo esok. Okay la.. Sebelum kawan picit butang pengeluaran tunai, kawan picit butang pertanyaan dulu. Nak cek status terkini jumlah simpanan kawan*walaupun dalam hati, kawan tak abih-abih berharap JPA masukkan duit... imaginasi.. imaginasi..*. Tet.. tet.. tet.. kawan picit bebutang ATM. Tapi, bila kawan tengok jumlah duit simpanan kawan yang muncul di kaca monitor ATM tu, kawan macam tak percaya. Kawan ingatkan kawan salah bacae nombor. Ye lah, duit Indon kan ribu-ribu. Mane tahu kalau-kalau kawan silap. Lepas 3X kawan bace, ternyata kawan tak ralat peralaks. Baki kawan cuma tinggai RpXXXXXX!! WTF!! 200ribu lagi siket dari kawan jangka!! Arggh!! Tibe-tibe kawan teringat babak kawan cucuk duit 18hbln hari tu. Maknenye, hari tu kawan telah kuarkan 400ribu rupiah! Kawan memang dah syak sumthing wrong dekat ATM Gading Mas. Patut r kawan tak senang mane time ronggeng. Dey, mane lagi pigi 200ribu??! Bodoh punye ATM! Duit kawan ko telan! Tak kesian ke kat kawan? Dah aa jauh di perantauan.. duit biasiswa lak ciput.. harga BBM naik lagi.. bla..bla..bla..! @#$@%@#$!! Memang kalau dah korup tu.. sampai mesin yang takde otak pun reti nak korup! Brengset! Panau! Bisul! Mencarut-carut kawan dalam tu. Rase nak sepak terajang je mesin tu. Tapi pikir balik kesan sepak mesin tu, kaki kawan jugak yang sakit, mesin bukan tau apa-apa pun, kawan pun kensel sepak.

Kawan pun terus balik bilik dan tidur siang. Tak pegi pun men bola dekat Kidul. Org putih cakap, not in the mood. Tapi bile pikir balik, mungkin nilah dugaan Yang Di Atas buat kawan yang di bawah. Orang lain lagi teruk ujiannya. Mungkin ada rumah mereka hangus terbakar dan yang tinggal cuma sehelai sepinggang. Tapi, kawan cume 200ribu je.. Dah lah RUPIAH.. Bersyukur lah. Lagipun petang ni kan ATM bergerak a.k.a ayahanda bunda kawan datang.. Ha! Ha! Ha!*Gelak jahat* Kawan apa lagi..

"Mintak mak, duit sepotong, saya mau makan kerna tak de duit.." *nyanyi ikut irama lagu raya Saloma*

7 comments:

mohdismail said...

kuden..kamu x mo klaim ke?rp 200k tu bape hingget?kamu dok gadjah mada kan?kenal totin?

kuden said...

kenal aa totin. aku knal ko melalui totin a.
Claim.. ala.. aku dh aa buang resit tu. camne dorg nk percaye. Aku tanye aa member aku.. die penah kena gak, tapi dah lamee dah. masalhnya, sampai skang, pihak bank tak wat ape2. Rp200k tu lebih kurang rm90 lebih aa.. mungkin tak sampai. aku pun tak sure bape.

chii said...

huish..byk gak tu..
kalo kat sini..sama mcm duit mkn utk 2 minggu..

kuden said...

mmg aa byk.. senanya ade sambungan dari kisah tu.. sambungan die. aku terpakse minjam duit member.. hehehe,,

senior di malaysia said...

alamak kuden, kalu xdok duit jgn bli lg vcd tu... now i feel guilty u know.. :(

dCchEe said...

haha.snr ko da tipu ko.nnt die suh ko banje je cd tuh

kuden said...

senior di malaysia, laaaaaaaaaa... jgn nok ngade2 rase guilty.. heheh.. bukan ape, kalau deme yg guulty. ambe lagi la guilty sbb byk suruh ekjas mende2 ni.. lagipun.. tu kire sevenier aa.. hehehe,, slumber r.. se lagi, ambe sini kang orang kaye.. pegang duit dok main aa ringgit2.. skali pegang ribu2 seyyy.. hehehe... muahahah!!

dcchee, rs nk kentut je ko ni.. heheh.. seb baik balak member.. hehe