23 August 2006

Hari 12

Hari 12
Tarikh::21 Ogos 2006 (Isnin)

Siti nikah hari ni? Lantak ko la eh.. Tapi, Indonesian pun amik peduli pasal Siti, sebab dalam paper Indon semalam, ada kuar berita Siti nak nikah hari ni dalam front page. Lepas tu, waktu kawan pergi Pasar Beringharjo petang tadi, mbak yang jual telekung tu tanya kawan, kenapa tak pulang Malaysia? Kawan bingung, dia cakap lagi, "kan hari ni Siti mau naik pelamin.." Hmm.. lantak ko la mbak. Siti nak kawin ke, siti kentut ke, siti picit jerawat ke.. kawan dapat ape? Dapat habukkk je katenye..

Misi hari ni sedih siket. Kawan dah semangat ni plan nak pergi usha rumah petang lepas Asar, sebab pagi nak tengok futsal batch dekat Gelanggang Mahasiswa pastu tengah hari nak gi Pasar Beringharjo nak cari telekung untuk sepupu, Kak Faezah. Dia kirimkan 4 telekung semayang, salah satu dari 4 jenis telekung yang dikirimnya ialah kain perut ayam. Kain perut ayam? Kawan tak pernah dengar la pulak perut ayam boleh buat kain. Nanti pakai tak kene hama ayam ke? Kawan pernah kena hama ayam tau, memang merana nak mampus.

Balik dari Pasar Beringharjo dah kul 3.30 sore. Malas la pulak kawan nak pergi ajak Non ngan Anep usha rumah. Tapiiii... macamane kawan nak mengelat ni. Tibe-tibe, Arip mesej kawan ajak gi Ambarukmor malam ni makan pizza sempena kelas dah nak start esok(Gile ke ape ko Arip? Sempena kelas nak start pun buat jamuan? Tapi takpo, kawan suka acara makan-makan ni). Muahaha! So, kalau semua dah gi Pizza, otomatik la kan misi nak gi tengok rumah terbatal kan? MUahahaha! Kawan suka! Kawan suka! Tepuk! Tepuk!

Malam balik dari Ambarukmor, kawan pinjam VCD Jomblo dengan Rangga. Nanti kawan ulaskan untuk korang. Nampak gaya macam best cite ni.. To all Jomblo-s outthere, nantikan review Jomblo kawan.

Ringkasan
Kuang kuang kuang... Misi hari ni harrrammmmmmmmmmmm ado jawabnyoooo..

notakaki::Esok macamane pun kawan akan berusaha gigih untuk MISI ni! Usaha yuk!!

12 comments:

chii said...

kawan kuden, rangga tu yg mcm dlm filem ada ape ngan cinta ke..
kalo ye kem salam yerk/..
hakhakhak...

hama ayam tu camne?

KudeN said...

muahaha! Rangga tu power gile men gitar.. nanti kuden kem salam (dengan nada jeles)

chii said...

weeeeeee....
bleh soh die men lagu2 s07 krg yerk
tp jgn risau..chii ajak kuden skali

kujie said...

kuden
hama tu cekenet ker..hehehehe
org kedah kata cekenet kot..yg kala merah meyala tu erk...

KudeN said...

kak kujie, bukan aaa.. kite ni diskas haiwan yang lain laa.. hama ayam tu macam mikroorganisma.. tak nampak pun.. tapi tibe2 aje rase gatal, miang seluruh badan.. berhari2 die jadik gatal.. by the way, cekenet tu ape? Kala merah? Muahaha! Tak tau aaa kak kujie.. Nanti sumday, kak jie, kena tulis pasal cekenet lam blog kak je.. Baru kuden tauu

Chii, SO7? Hmm.. pejam mata pun mamat tu boleh main tau.. Muahaha!! Tak yah ajak la kuden.. CHii jamming je la ngan Rangga tu.. (dengan nada merajuk)

chii said...

alerk..jgn la majuk..
x jd la camni nk soh die jamming
soh kuden nyanyi lagu so7 je la

KudeN said...

muahaha.. tak merajukkk..
hehehe.. meh kuden nyanyi lagu Bila Kau Tak Disampingku..

chii said...

[ tersipu2 malu..]
pastu nyanyi lagu Tunggu Aku Di Jakarta, Temani Aku ngan Pria Kesepian..
ekekek

kuden said...

haha.. kuden nak nyanyi lagu Samsons sekali bole ga?

chii said...

boleh gak..
tp lagu ape ye..
kenangan yg terindah ke..
weeeeeeeee [ dok terbayang kuden nyanyi2]

KudeN said...

iskk chii.. tu lagu Samsons aa..
takkan tak penah dengar chii..
Alaaa chii ni.. baru nak romantik romantik..

chii said...

penah..
ingtkan lagu yg mana td..

ihiks..[ dan tersipu2 malu plak ]
heheh