01 October 2006

Fast Update::Sore Puasa de Djokja

Warghh.. Lama gila kawan tak update blog. Haha! Agak bizi. Report bersepah-sepah kawan kumpul tak buat-buat lagi. Blok 8 kali ni pasal Immunology. Subjek baru sekarang menarik senanye, tapi makin lama belajar, makin kawan jadi mental. Totin dah tulong describekan betapa sibuknya kitorang sekarang.

Kategori update kali ni ialah kategori fast-update. Ko update tapi takde isi sangat. Bulan-bulan puasa ni, mood nak mengumpat lam blog tu low siket. Tak semangat mana nak carut-carut lam blog. *Insaf katenye..haha*

Dah nama fast-update, maka kawan nak upload gambar sepetang puasa kat Jalan Kaliurang (Jakal). Meriah tak meriah orang Jogja sambut puasa. Tahun kedua kawan kat Jogja baru kawan rasa, waa.. meriah gak orang sini pose. Walaupun dorang tak de Bazaar Ramadhan yang sangat hiruk-pikuk, hustle and bustle macam kat Malaysia, tapi Jogja jugak ada orang jual-jual kueh-mueh tepi-tepi jalan cuma agak berselerak. Yang tak syoknya, harga kueh-kueh tu agak mencekik darah. Seketul kueh besar buku lali pun dah nak harga Rp1000 yang bersamaan lebih kurang 50sen. Kat Baling pun ada yang jual seketul seposen. Hampeh punye Indon!

Photobucket - Video and Image Hosting
3 Aweks hot dari Malaysia yang sedang nak beli kuih.. Hot ke? Kuih tu kawan rasa lagi hot laa...

Photobucket - Video and Image Hosting
Trafik Jakal time-time macam ni sangat perlahan.

Photobucket - Video and Image Hosting
Jamal sedang kontrol ensem beli Es Buah yang sangat sedap (Rp3000). Es Buah ni sangat superb!! Ada anggur.. ade apel.. ade pisang.. ada tembikai.. Waaahhh.. Memaang meriah gilaaa Es Buah ni. Kalau sebulan Jamal minum Es Buah tu musti ko jadi sihat cam mbak tu... (ni bukan mengumpat kan?)

Photobucket - Video and Image Hosting
Marhaban Yaa Ramadhan.. Yale! Yale!

Photobucket - Video and Image Hosting
Menyelerakan kan? Tapi hampeh punya harga, seketul pun dah Rp1000. Yang korang nampak cam karipap tu senanya inti dia bukan sambal daging, ikan atau ubi. Tapi inti sayur ngan telur. Kawan tak sure ape orang sini panggil karipap tu? Sayurpap kot..

Photobucket - Video and Image Hosting
Abang Li!!! Kuden dah jumpe ONDE-ONDE kat Indon!! Excited gile~!! Tapi kawan takde ternafsu nak try. Haha! Sebab nampak cam tak sedapppp.. Tapi at least, dapat show off kat abang Li, Jogja pun ade ONDE-ONDE la.. Haha!!

Photobucket - Video and Image Hosting
Ni salah satu benda yang bersepah-sepah dijual sepanjang Jakal. Manyak gilerrr.. Tapi langsung tak menggugat nafsu berbuka kawan. Kawan lagi gersang ngan Es Buah dan Es Cendol..

Photobucket - Video and Image Hosting
Dan, petang tu ni lah mende yang kawan melantak.. Nasi Goreng Seafood dengan Es Lemon Tea.. Lupe lak.. sebelum tu kawan dah balun semangkuk Es Buah..

Burp!! Alhamdulillah.. Nikmatnya puasa.. Dimana-mana sama nikmat cuma kemeriahan saja yang berbeza..

Sebonarnye banyak benda best sore-sore dekat Jogja bulan puasa. Kalau korang nak tau, petang-petang mesti ada performance dari anak-anak band ataupun nasyid sementara nak menunggu azan maghrib. Memang funfair abih Jakal. Kawan tak de nak upload gambar tu sebab segan poyo-poyo amik gambar macam kawan sok pelancong. Muahaha! Tengok aa someday kawan jadi berani, kawan share lagi apa yang ada Ramadhan di Jogja. Chaw!!

Selamat Berpuasa dan Menikmati Juadah Berbuka Puasa.

Wassalam..

10 comments:

chii said...

waa..menariknya kuih² yg dijual..
kat sini sket sgt dijual makanan..takat nasi campur,nasi kerabu,nasi dagang...lalala...

ops..kat sana ade nasi kerabu dak..hakhakha

iziana said...

kuih2 tu mmg mnarik
tp jamal mcm lg mnarik
kem salam dia erk?

*izi gatal...abes la klu datuk i tau...haha

chii said...

setuju kata izi..
jamal cam menarik...
hakhakshka...
tp xmo kem salam kt dia la..
nk kem salam kat tuan punya blog..ngee

KudeN said...

chii, nasi2 camtu takdek a chii.. tp 2 hari lepas kuden ade makan nasi kerabu.. senior kuden masak pastu kasi kuden.. layannn...

izi, muahaha!! Hampeh punye jamal!!! Laku gak ko.. Muahaha

Chii lagi, waalaikum Salammm..

Chii dan Izi, jangan cuba-cuba nak ngorat Jamal.. die dah berpunye.. Sila cuba ngorat pemilik blog ni.. haha

chii said...

aisey..nape la dok tunjuk org yg dah berpunya..
meh pasni display gambo jejaka² yg available lgik..hikhik..

ops..nape nampak ade kotak malboro ye..hurmm

KudeN said...

hak hak.. bukan kuden punyeee!!!!
waarghhh.. silap masuk gamboo..
kan org dh salah sangka..

chii said...

nasib baik..
nnt krg camne dokter nak nasihat org..
merokok elok utk kesihatan

KudeN said...

betulll!!! merokok juge bahaya untuk kesuburan..

chii said...

hahahaha..
tp kan..sgt best la bazaar kt sana..
cam kt sini nk g bazaar yg best..kena kuar kampus...malas sgt..takat dpn ostel ni jer la..mkn asik menda yg sama jer..haih

KudeN said...

lorr
sini pun tak best aaa
biasa je.. kat malaysia lagi gempakk
betul kuden cakap.. kat sini biasa2 je..
kalo chii kat sini
mesti chiimeraung nangis nak balik