15 April 2007

UGM Inter Day 07

Hayo

Kawan gi tengok Orang Malaysia (OM) menari semalam dekat International Day 2007 anjuran Fakultas Ilmu Budaya, UGM. Iyerrrrr, INTERNATIONAL. Korang ni kan, selalu pandang enteng kalau kawan sebut international community kat Indon ni kan. Walaupun, muke OM ni lebih kurang sama saje dengan Indon-indon kat sini, tapi kita masih tetap foreigner lah. Except, kalau perempuan bertudung, sah-sah orang tau ko OM, sebab negara manakah yang akan memperagakan tudung bawal? Jawapannya Malaysia. Tudung je lain.. muka? Hiks..

Ada pelbagai negara yang turut serta, ada Korea, ada Thailand, ada Italy, ada Jerman, ada Jepun dan Malaysia pun ada. OM buat 2 persembahan, 1 tarian Melayu dan 1 lagi tarian India. Dan, OM punya persembahan adalah first performance.

Hebat tak hebat OM kita, performance kita jadik opening performance lagi. Tapi, dah ko jadi opening act, memang nasib ko lah jadi bahan experiment sound system dorang kan. Serius kawan cakap, walaupun kawan dah bertolak ansur dengan backdrop stage dorang yang lagi sedih dari backdrop hari penyampaian adiah sekolah rendah kawan, kali ni kawan memang nak kasi kentut kat mereka yang bertanggungjawab bagian teknikal ni. Kesian kawan nengok penari-penari OM terkebil-kebil ayun tangan sebab sayup-sayup saje keluar lagu Balqis. Kali ketiga baru la ok siket tu. Tu pun berdesing jugak kawan dengor. Mase time tarian India pun kawan dengar sound system dorang macam nak tak nak. Lepas saje masuk team dari Myammar terus jadi ok. Ayun!

Tapi takpelah, yang penting OM dah buat yang cun. Kawan enjoy tengok korang enjoy atas pentas. Ali-G pernah berpesan, Res-Tec-P!!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Thailand.. boring....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
komunitas teater Jogja.. Boring....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Korean... Wutever!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
OM menari! Incredible!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Parvin Rox! U Hawt Gurl!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Yeah.. adik-adik cantik manis... Mash, Kak Nora, Kerp Si Cikgu Tari dan Diddy

Manenye Italy, Jerman, Afrika semua? Ahaks. Kawan lepas saje Korea perform, terus blah cari makan. Wa lapar la.. Penganjur konon nak save the best for the last la sangat.. taruk non-asian kat belakang-belakang, deyy.. tak de kerje la kawan nak berlapar semata-mata nak nengok dorang merapu. Baik aku blah pegi Dixie. Makaaaannnnn!!

5 comments:

chii said...

lagu balqis x menarik sgt...pekata pasni wat lagu nirmala plak..tarian samrah..mmg best...

kujie said...

kat mana2 pun kalo bab seni dan kebudayaan mcm ni, OM mmg gempaQ...!! Dah ade asas dr tadika lagik..muahahah...wat persembahan akhir thn...acara wajib tu!

KudeN said...

chii, ntah aa.. kuden pun taktau, tp kalo org tanye maksud performance gempaq2..kuden nak noraniza idris.heheh.. demand kan? haha

kak kujie, biasa lah OM.. bab-bab berhibur ni semangat siket. OM tu termasuk saye aa.. haha!

joey said...

tuu dia ....OM katanyer..wakaka

kalau kat my place ..om ni orang indon...wakakaka


sebut "om"..k

oh ya..motif persembahan ala2 menuju puncak......??

larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....

KudeN said...

haha! kat sini pun ada muvi tajuk dia, i love you om.. hehe..

A`ahh la. patut pun aku tgk cam familiar je pose tu.. menuju puncak la.. tp dah final sbb tggl 3 org saje.. hehehe