22 July 2007

it is purple rain


Uncle Aznil::Boleh tak Cik Lawyer tolong saya?

Lawyer::Kenapa? Awak berbogel ke?

Betul la SM. Tom Tom Bak memang kelakar. Korang tak perlu ada budak-budak bersama korang kalau nak tengok Tom Tom Bak. Korang tak perlu rasa segan nak gelak bila tengok jawapan sempoi kanak-kanak. Sebab Tom Tom Bak memang best. Jom kita duduk depan tv, bukak kerepek, minum seven up, bukak cenel 24, kita dengar dan lihat ekspresi anak-anak Malaysia generasi terbaru dalam populasi bercerita, bernyanyi dan ketawa dengan definisi paling jujur dan 'realiti' dalam sejarah tv kebangsaan.


kawan bukan apa tanya tu kaler apa. Sebabnya kawan baru cat bilik, kawan rasa kawan tak beli cat kaler pink, tapi bila kawan tenyeh-tenyeh cat tu, kawan tengok warna bilik kawan jadi pink. Urgh!! Kawan tak mau bilik tidur pink! Hampeh! Kawan tensen sebab dekat tin cat tu, dia tulis warna cat ini ialah PURPLE RAIN. Manenye purple?

notakaki::Puan Pearl, ada tak cara-cara nak buat bilik berdinding pink tak nampak pink tanpa cat balik? haha

6 comments:

Jie said...

senang je kuden..kakjie tau ..kecik2 dl..pakai spek letak plastik kaler2 tu...yg merah..yg biru..yg kuning..so akan nmpk kaler lain la bilik tu selain kaler pink!

huhuhu..tom tombak tu..kakjie pun tgok..ha ha ha...hidup biar sedap!
hepi sokmo kan.!

chii said...

tp kn kuden..for da 1st chii nmpak kaler chii..chii nampak kaler purple...bkn pink..
mayb sebab chii minat purple kot..light purple

bestnye kaler tu..sure tenang je dlm blk kan

Kurt Kuden said...

kak kujie, waaah bernas sungguh idea kak kujie tu.. rase nak guling2 je.

kak kujie tanak ajak anak2 masuk TTB ke? hehe

chii, betul ke chii nampak purple? legaaa skett kuden dengar. haha

chii said...

yerp..sebab chii ada kotak keik kaler camtu..org len yg tgk pu kata purple..not pink...pink len sket arr

Pato & Pearl said...

OOOhhh beli cat Purple Rain..tulah kenapa tak suruh Prince datang nyanyi lagu tu bila you alls cat dingind...(geez so cheezy this line..)anyway Purple is made up of Red and blue kan and especially if you take a light purple, u get tinge of the lighter red which is PINK...what you can do is try use lots of the blue or purple fabrics and stuff in yur room to bounce off the colours to the wall.

Another thing u can do is paint a darker colour on one of the wall, a darker purple probably to take away the attention as well as becoming an accent to the space. Alah, satu dinding aje babe...boleh lah...hehehe

Sorry babe, lambat sampai page ni...Anyway hope is helps lah...

ta - Pearl

Kurt Kuden said...

red n purple stuffs? hmm mcm practical je. orait satu dinding lg cat lain. orait i'll try. tapi saya skang dah kat jogja, nanti cuti raye blk kg sy buat. hehe..

thxxx a lot! skang ngah kumpul purple stuffs made in jogja hehe
thxx mdm pearl!