31 January 2008

Benci Untuk Mencintai

Kawan benci kau! Benci tahap maksima! Sedikit pun kawan tak suka! Jangankan menyentuh, melihat pun kawan tak ingin! Pergi! Pergi kau dari sini! Dasar tak mengenang budi! Pergi jauh-jauh dan jangan pernah kembali! Persetankan pujuk rayumu, simpan sahaja godaanmu, nyahlah kau dari hidup aku... Spider Solitaire.

Pasti terbayang tanda 'L' di dahi kawan, setelah akhirnya kalian tahu penyakit ketagih kawan yang satu ini; bermain Spider Solitaire yang telah lama membusuk bersama kawan sejak 3 tahun. Percayalah, tak ada satu pun yang berfaedah dengan mempunyai hobi seperti ini, melainkan produktiviti anda merosot, mata jadi rosak dan mulut menyumpah seranah saat sampai ke 'deal' terakhir pun anda masih tak mampu menyelesaikannya. Sebuah permainan yang layak dibakar hidup-hidup.

Atau adakah ini yang dinamakan cinta? Cinta kawan pada Spider Solitaire, yang tak ubah bak kentut. Amat nikmat tapi busuk tak terkata. (Maka bertambah besarlah 'L' di dahi kawan)

notakaki::Perlahan tapi pasti, dan tamatlah sudah tugas kawan menjawab tag Chii dan Joey yang berkurun abad kawan jerukkan. Peace!

notakaki2::'L' for loser

8 comments:

azrid said...

penah 'bercinta' gok dgn Spider solitaire ni satu ms dulu...
menyebabkan ang mad ko rasa dipinggirkan...

chii said...

ahaks..dulu kalo bosan2..mmg game ni la yg chii slalu men...ehehe...best2..

erk? tag? ade eh..lupa ar :p..tu ar..lama sgt simpan

Jie said...

lor...len kali main la online game...anak² kakjie main..entah apa namanya Angel Online ke..hape...bile di marah..dia cakap..ni tgh belajar BI ni...kawan² dia seluruh dunia..

erk...saboooor je.

p/s....dah baca offline msg kat YM tu..ngape dok meroyan sorang²..hakhakhak

mad redo1 said...

takpe... dipinggirkan seketika sahaja kerna pastu azrid dipinggirkan plak dek championship manager/football manager/FIFA series... hehehe...

Kurt Kuden said...

puan lucky, haha.. betul, kalu saing mari tgh maing bende tu, mmg dok layang aa hahaha.. kesian abg mad

chii, sorry!! hahaha.. akhirya buat jugak kan haha

kak kujie, haha! dah tak meroyang dah.. saye tolong editkan blog kawan.. hehe.. saya skang da jadi seniorrrr, siap ade junior.. so, sile la cek blog kawan saya tu.. name die NKrouge

abg mad, hahaha!! no komen

chii said...

errr...tp kan kuden..tag yg mana satu eh..seyesly..chii udah lupa la..mcm byk sgt je kan tag yg chii kasi kat kuden

doyot said...

haha..ko jgn x tau..mak aku pon gila obses main benda ni..tp die hebat sket la, asal die main je, aku slalu tgk die menang..grr..aku sampai kadang2 nak muntah tgk die main game..hahaha..berbeza lak ngan aku kan..hehehe

tulips said...

hey, come on lah..mana ade loser.
ok ape main game cambest ni..hehe
Saya budak IT yang patut main game ganaz pun, game ni je pujaan hati tau!
Selesaikan game tu paling cepat.Takat ni rekod 82 moves je..huhu. should be less than that kan..hehe