10 March 2008

Citrawarna Malaysia Versi Baru!


Kawan yang tak ikut politik pun jadi tertarik untuk tahu apa lagi kerenah politik negara 4-5 tahun mendatang, setelah baca keputusan pilihanraya kelmarin.

Maka, kepada yang menang jangan lupa kotakan janji, dan buat yang kalah jangan lupa muhasabah diri. Kawan tak berilmu untuk prong pang pang nak cakap pasal politik, sebab kawan tahu akhirnya nanti kawan akan menghasilkan politik kedai kopi, maka kawan sisipkan link ini, ini adalah bahan bacaan serius paling tak serius pernah kawan baca. Kawan tak dapat tidak, kawan setuju dengan beliau. Pendapat peribadi kawan, tak semua orang betul dan tak semua juga orang salah. Cepat klik warna ungu ini!

Sekali lagi, selamat datang Malaysia berwajah baru!

notakaki::kawan tak bangga menonton berita di saluran tv tempatan Indonesia setiap kali menyaksikan rakaman baling-baling batu antara pengundi dan polis di Terengganu. Kawan tak pernah bangga hal itu. Kawan tak tahu kalau anda bangga bila dunia menyaksikan betapa anda rasa anda seorang yang 'gagah'.

8 comments:

chii said...

asam garam dunia politik..
yg kalah...teruskan perjuangan..kembalikan semula kepercayaan rakyat pd kalian..

dan yg da menang..jgn terlalu gembira...n tunaikan segala janji2 yg da ditaburkan jika mahu terus kekal :)

Kurt Kuden said...

yerrp!! betul chii!! kuden arap semua org jadi lebih bertolak ansur, n plg penting smoge ni sme better for our country. kuden arap semua jaga diri nanti..

mad redo1 said...

namun masih tetap ada yang berwajah sugul tika ini, mungkin tiada perkenan di raja untuk memimpin negeri... sama-sama kita tunggu...

hehehe...

Kurt Kuden said...

abg mad, waaaaaaaaaaaaaaaaaa brite ape nii huhuhhu excited nih saye!

Anonymous said...

Kuden,

Melihatkan TRG masih lagi dipimpin BN, hati aku terdetik..sampai bila lagi rakyat TRG akan terus menunggu nikmat hasil bumi yang tak pernah dinikmati penduduknya sendiri. Like, what the duck! TRG negeri terkaya di MSIA, tetapi kenapa rakyatnya adalah yg TERMISKIN?

Dan, bila sultan TRG sendiri mula bersuara dan menggunakan kuasa raja. Diharap rakyat TRG yg masih mamai akan terus mendapat pembelaan dari Sultannya sendiri. Mandat kepada MB belum diberi. Memang TRG kini sedang dalam masalah. Pemimpin yang kalah, terus dicaci dan dihina dengan propaganda baling batu, serang bas. Namun, kuasa tuhan, pemimpin yang menang pula bertelagah sesama sendiri untuk memilih siapa yg paling layak utnk Sultan pilih sbg MB.

Kuden. Memandangkan sejak 1999 hingga 2002 kita bersekolah dalam sengsara tanpa bantuan kerajaan pusat ketika PAS memerintah TRG. Apakata kita share pengalaman hidup di sekolah kerajaan negeri yg miskin, dan dianak tirikan oleh kerajaan.

Nak sgt dengar story dari mung.

Ikhlas,
Sokmogitu - Makhluk Tuhan Paling Seksi

Kurt Kuden said...

Makhluk Tuhan Paling Seksi,

hehe lawak name mung. Mulan Jameela haha mm tah la yob. Aku xbrani nak cakap sebab aku mmg tak tau sgt pasal politik. aku link blog fiebie pun aku rase sbb mende die tulis tu tak berat sebelah. die tak pro gomen dan tak juga anti-gomen. so, jgn la mg silap paham, kalu mung tanye aku pasal politik, se je aku benci politik zaman sekarang. semua org pecoh beloh. semua org saling kata mengata. aku dok nampok lagi mane2 parti (gomen pun sama!) datangkan calon yg betul2 bkaliber.. semoga Allah beri kita semua kekuatan, petunjuk dan hidayat kat kite.. aku dok reti nok cakap banyok lg pasal politik, nanti lagi byk aku cakap, lagi org silap paham kedudukan aku. aku dok gi ngundi pun. lagi la org ingat aku target org2 tertentu, tp sbnanya aku suke share apa yg aku bace. suka share je bukan nak provok sape2.

pasal skolah kita dulu, mmg trase sgt dianaktirikan dr kerajaan pusat wpun kite di anakemaskan oleh krajaan negeri. tp krajaan negeri tak dok pitis nk layan kite lebih2 kan.. hmm sedihh sgt.. tp aku suke la pokoknye zaman skoloh aku!! ade mende yg aku suka gile, bsyukur tp aku dok leh oyak sbb nnati org silap paham. wpun aku lg reti menulis dari bcakap utk explain sumthing, tapi aku yakin, tak semua org akan paham. aku mls perpanjang ketegangan. n aku arap mung paham eh yobb.

Anonymous said...

kudsia,

aku kerja kat line advertising. aku tahu apa yg berlaku. antara punca ialah PELACURAN MEDIA MAINSTREAM YANG MELAMPAU DI MALAYSIA. Jadi, aku amat2 terluka dengan keadaan ini. Media yg seharusnya adil menjadi bahan propaganda pihak2 tertentu.

Gomen boleh spend sampai 200 juta untuk berkempen, sampaikan kat advertising lebih dari 40 juta dibazirkan. Obvious, tiap2 hari keluar TV iklan UNDILAH BN. Zaman Mahadey dulu takde pun cenggini. So, pelacuran media amat melampau kali ni. Dan aku akui, aku bekerja dgn tak ikhlas. Dan kerana tak ikhlas tu lah, iklan2 yg melampau, media yg dilacurkan tak berjaya meraih undi rakyat. Malah rakyat jadi cukup benci.

Kuds, pasal KOSPINT tu..aku harap mung bleh share story, pasal pengalaman kita berada dibawah pemerintahan PAS. harap mung sudi share.

Yg Ikhlas,

Makhluk Tuhan Paling Seksi

Kurt Kuden said...

yob, alaaaa.. tak leh la, sebab kalau menulis aku taknak la bias kan. kalau aku tak bias nanti aku kena cite semua kan pasal kburukan byk pihak ttentu yg aku tak best la. so better kite tak yah cite. kalau kite nk cite pasal skolah kospint, baik cite pasal mende yg takde kaitan ngan suffer, politik or apa2 eh.. sorri sgt yob!
;-)