29 April 2006

Niagara Falls (bukan adek bradek Iwan Falls)

Hiye Everybody!

Kawan kembali!
Lame dowh tak update Cube Try Test Gok kawan ni. Dah lame plan nak hapdet, tapi asek tergendala je plan kawan. Time free nak update kat kampus, internet pulak buat hal! Bukan saje buat hal, malah memang dibuat-buat! Kerek punye internet. Pastu perut kawan ni pulak yang buat hal. Kali ni, bukan buat-buat tapi memang betul-betul punye buat hal! Sengsara gila bila kena berhadapan dengan cirit-birit. Kawan dah muak nengok mangkuk hayun jamban tu! Rase nak tahan je, tapi tak bisa beb! Name pun ceret beret mane boleh tahan-tahan! Herk!

Dah! Dah! Jangan goda kawan bukak story kawan dalam jamban! Tu rahsia sulit kawan. Kali ni, di kesempatan yang ada, kawan plan tanak tulis panjang-panjang cam selalu, sampaikan korang terpaksa membaca cam muka orang kena cirit birit. Penuh keterpaksaan.

Kawan cume nak share dengan salah satu ciptaan Allah yang penuh dengan misteri, ketakjuban, keindahan dan keagungan. Air Terjun Niagara!



Photobucket - Video and Image Hosting
Mak Aihh!!! Agak-agak aa wehh!!

Photobucket - Video and Image Hosting
Rainbow sedang minum air..

Kawan dah lama takjub dengan benda alah ni. Time kawan kecik-kecik dengan penuh ingus kat idung lagik, kawan dah suke tengok air terjun ni. Teruja gile nak sampai kat sana. Tapi apokan dayo, pok cik Omar tak dok pitih. Paling hebat pun Air Terjun Sekayu dekat Kuala Berang, Hulu Terengganu. Kalaulah bapak kawan kerja duta kat US mesti dah lame kawan picnic kat sane sambil makan bihun goreng dengan air sirap limau. Lepas tu makan-makan kacang dan baling kulit kacang ke dalam air terjun tu. Selang beberapa minit kawan kena sound di pak guard kat situ sebab mencemari keindahan alam semula jadi. Dusyum! Spoil aaa pak guard! Rosak imaginasi kawan!

Photobucket - Video and Image Hosting
Bungee jumping kat sini? Please dehh..

Berbalik dengan keindahan Niagara Falls. kawan rase alam ni indah sangat. Lagi indah dari KLCC, Jambatan Pulau Pinang, Candi Borobodur dan macam-macam lagi binaan atas muka bumi ini. Panggillah 10 arkitek dan 10 engineer ter'terror' di planet ni, kawan sure, 10% dari kehebatan Niagara ni pun belum mampu tercipta. Berilah mase seratus tahun pun, kalau jadi, mesti ada cacat celanye. Ni baru satu tanda kekuasaan Allah, tapi sikit pun kita tak mampu lawan. Begitu jugaklah ngan sakit perut, Allah kasi sikit aje ujian sakit perut, tu pun dah tak keruan idup satu hari. Semua benda best jadi tak best. Aduh Saleha..

Photobucket - Video and Image Hosting
Tepuk! Tepuk! Tepuk! Kawan suke!

Photobucket - Video and Image Hosting
Apo kobondo tu?!

Photobucket - Video and Image Hosting
Niagara In Winter.. Masya Allah..

5 comments:

NaSh said...

blog ko ni mcm blog alam2 semulajadi ar.. sblm ni, gunung merapi.. ni air tejun niagara lak...

pas ni apa?

kuden said...

Green Peace Bro!!
Aku particular sket bab-bab alam-alam hijau ni..
Muahahaha!

chii said...

subhanallah..
kalo la dpt g sana walaupun hanya seberapa ketika..kan best

kuden said...

kite honeymoon kat sane ehh.. pastu leh bungee jumping kat sane..
oh tidakk.. hang bungee jumping sorang2..

Kak Cha said...

SUbahanAllah.... n minta izin tuk copy pic tuk blog kite.. terima kasih...May God Bless Us...