21 August 2006

Hari 10

Hari 10
Tanggal::19 Ogos 2006 (Sabtu)

Al-fatihah untuk Arwah Ayahanda Zilah (Kedokteran Gigi 2004) yang telah kembali ke rahmatullah semalam. Takziah kawan ucapkan semoga roh ditempatkan di kalangan orang beriman. Aminn

Misi hari 10 kawan rasa kawan tak buat hape ke bende. Cuma petang semalam, Kartee tanya kawan, kawan jadi tak nak pasang internet kat bilik? Aiseyman, tetiba lak iman kawan goyah. Kawan rasa baik kawan stay. Tapi, cepat-cepat kawan cakap kawan plan nak pindah. Dan, die pun lagi ngerti.

Malam tu waktu tahlil kat rumah Helwa, kawan sempat sembang dengan Non dan Anep Arifin, dia tanye kawan pasal rumah dekat KM6.5 dan KM7 tu. Dia ajak kawan gi usha esok. Hmm.. kawan rasa okeh gak tu.

Kawan sebenarnya kalau bukan sebab harga kost ni yang mahal, kawan memang tak nak pindah. Kawan rasa best duk kost ni bukan sahaja biliknya yang best tapi penghuni dia yang best. Semua orang kat sini baik. Ko tak rasa terasing, lone-ranger etc bile masuk sini. Dorang treat kita macam kita Indonesian. Dan, yang penting kitorang kompak. Ade jersy kost, team bola sepak kost, lari same2 mase time gempa bumi(muahahah!) yang terbaru Mas Robby lagi bikin blog untuk kost. Hehehe.. Kompak tak kompak kitorang.

Walauapa apa pun, Kawan kena pikir gak pasal bayaran ni. Semalam kawan ikut Idid hantar Nani ke kost dia. Kost dia besar nak mampus, cantik nak mampus, mewah nak mampus, tapi hanya bayar Rp350ribu termasuk kamar mandi dalam dan letrik! Murah nak mampus! Gile ko! Mane ko nak cari kost best macam tu??!!

Ringkasan
Sembang dengan Kartee
Sembang dengan Non
Tengok kost Nani

notakaki::kompak artinya muafakat, bersatu padu

3 comments:

chii said...

nasib baik bgtau siap2 maksud kompak..
kalo x sure nak tanye td..
cam bedak compact la plak..
cuma ejaan je berbeda..
lalala

NaSh said...

bedak compact = bedak yg bersatu tegur bercerai roboh

KudeN said...

chii n nash, muahaha!! Apasal bedak? Muahaha!! Gelak aku dibuatnye!!