24 August 2006

Hari 14

Hari 14
Tarikh::23 Ogos 2006(Rabu)

Tadi kawan nanye Si Non, nak gi tengok rumah tak. Non cakap, dia dan yang lain tak plan la pulak nak pindah sekarang. Dorang mau pindah bulan 1 taun 2007. Alasannya, tengah kumpul pitis nak beli motor. OKeYh, kawan akur dan hormat keputusan dorang. Kawan tak ralat langsung. Kalau dah gini gayenye, takkan kawan nak kena tukar Misi ni jadi Misi 6 Bulan Mencari KOST?? Gile ke hape? Kost ke mane, belajar ke mana?

Pikir balik, kawan takkan tukar MIsi ni jadi 6 bulan ke.. 1 tahun ke.. tapi kawan akan tetap dengan 30 hari! Kawan cuba lah usaha, walaupun sikit. Sekarang sasaran kawan lebih kepada kost. Kalau ada rezeki kawan, kawan dapat lah kost murah. Kawan tak tahu lagi sampai bila kawan duk sini, tapi kawan dah lunaskan bil api sampai bulan 9, bil laundry sampai bulan 10 dan sewa bilik sampai bulan Januari 2007 (tu pun tak cukup Rp125000). Jadi, andaikata bulan 10 kawan berjaya kuar dari kost ni, kawan kene tanye ibu kost kawan boleh ke tak nak dapat balik pitis bil laundry dan pitis sewa kawan yang dah bayar tu. Masih tergantung dengan keadaan lagi yang kawan sendiri pun tak dapat agak apa akan berlaku. Sekarang kawan cuma merancang, dan yang menentukan cuma kerja Dia, yang lebih berhak dari kawan. Kawan sebenarnya lagi senang masuk kost, sebab tak perlu pikir banyak hal untuk orang lain. Tetapi, tengok lah macamane.. Kalau kawan rasa kawan sabar dan nak tunggu tahun depan masuk rumah, kawan tunggu. Kalau kawan rasa kawan nak kuar sebelum taun depan dan duduk kost, kawan masuk kost. Dan, option yang terakhir, kalau kawan rasa kawan nak stay kat F31 ni, kawan stay (kate pitis scholar naik... Muahaha!!). Semuanya urusan Dia.

Sekali lagi, kawan tak akan stop Misi 30 Hari Mencari Kost, dan ia tetap akan diteruskan. Walaupun selepas 30 hari kawan mungkin gagal atau kawan mungkin berjaya, tu semua tak penting. Yang penting, kawan berusaha. Oraiteee!!

6 comments:

nile said...

kuden..kost tu gape gok? wah!!! no 14 ni no fav saya tau.. sensitif ni..hehehhe

chii said...

go go kuden..
pencarian 30 hari kena diteruskan..

nile said...

hheheheh...jupe doh kuden...

KudeN said...

nile, kost tu ialah bilik sewa..

chii, thnxx chii.. kuden hargai sokongan chii..

NaSh said...

baru 14...
kalau ko xjmpe sampai ari ke30, amacam?
haha

KudeN said...

pasrah je aa..
tapi aku pantang undur sblum menyerah!
muahaah!