26 August 2006

Hari 15 Takde Maknenyee..

Hari 15
Tarikh::24 Ogos 2006 (Khamis)

Masuk hari ini, maknanya ada 15 hari lagi nak selesai misi ni. Kalau nak tunggu bulan puasa, hari ni dah boleh sambut nisfu Syaaban. Kalau tengah main bola sepak, sekarang baru masuk separuh masa kedua. Maknanya, lagi tak sabar nak abihkan misi ni. Lagi kencang jantung berdegup memikirkan hasil misi kali ni. Muahaha! Tak ada maknanya..

Kawan kan dah tekad semangat waja, walau apa pun halangan yang melanda, onak duri ranjau berbisa yang datang, kawan akan tetap habiskan misi ni! Kawan tegar!! Oh Yeah!! (Sambil berdiri)

Kelas abih kul 12. Kawan dengan tulang 4 kerat kawan, kawan kayuh basikal pergi Info Kost. Kalau korang ingatlah kann.. dulu-dulu waktu awal-awal misi ni, kawan pernah pergi Info Kost jugak kan(Muahaha! Bajet orang layann aa misi kawan ni..) di mana booth dia duk lam kedai. Tapi, Info Kost kawan kali ni memang berbeda. Bukan dalam kedai, tapi luar kedai. Meja seketul, ada alas meja pastu ada buku maklumat kost. Ala-ala jual vcd cetak rompak a. Senang nak lari angkut meja kalau kena serbu dengan perbandaran, agaknya. Yang jaga mende-mende camni, cam biasa aa cewek. Mase kawan sampai tu, dia ngah kopek (bukan kopek bahasa terengganu ye.. kopek bahasa rasmi Malaysia yang bermaksud ulas) mangga. Bila kawan sampai je, cepat-cepat dia sorok bawah meja. Hape? Ingat kawan kebulur mangga ko ke mbak? Tak hengen lho!(muahaha! Pehal aku kerek semacam?)

Tapi, walaupun gerai dia kecik saiz meja tulis kelas sekolah rendah je, dia punya maklumat complete! Sama taraf dengan Yellow Pages. Kawan cite lah, kawan nak kost kamar mandi dalam, harga bawah Rp400ribu, saiz kamar paling kecik 3x4, area sekitar Pogung Baru, Kidul, Dalangan dan Pandega. Waa.. memang efektif betul mbak ni. Seronok kawan nengok list kost-kost tu. Pastu, kawan demand la sket, mintak ada tak bilik 5x4, best tapi harga murah. Huh, sekali mbak tu buat muka slack! Muka perli la. Tak baik tau, mbak. Kawan nanya je. Kalau ada cakap ada, kalau tak ada cakap tak ada. Tak yah lah buat muka jamban. Malu kawan tau. Kawan hampir nak kasi ISO9002 kat Info Kost ni sebab bagi maklumat yang berkesan tetapi lepas je mbak tu buat muka jamban a.k.a perli, kawan pikir balik. Tak jadi kasi. Kalau kawan dapat kost melalui list ni, baru kawan anugerahkan. Doalah aje mbakk..

So, hasil Info Kost kali ni ialah.. Kepak kepung kepak kepung (sound track paluan kompang)

1.Jakal, KM 4,5 Pogung Kidul No 37A
2.Pogung Baru G-31
3.Pogung Baru D-40
4.Pogung Baru E-50
5.Pogung Kidul No. 10 RT.04/09
6.Jakal KM 5,6, Pandega Wreksa No 20 A
7.Jakal KM 5.2 Karang Wuni Blok B Asrama Arjuna (Rp300ribu perbulan)
8.Jakal KM 5 Gg. Pangkur 5

Delapan (8) kesemuanya. Meriah kau! Kawan on da way balik, survey a kost no 2 dan 3. No 2 kawan jumpa, dan memang nampak best. No 3 tu kawan tak jumpa-jumpa. Paling banyak pun G-30. Takde pun G-31. Melecet kangkang kawan kayuh beskal keliling tempat sama. Alih-alih masuk blok F, blok H. Tak jumpe-jumpe pun G-31. Round tempat sama tu tak payah cite a. Sampai penduduk kampung tu pun dah wat muka musykil ngan kawan. Mesti dorang ingat kawan ngah mark rumah nak rompak rumah. Come on aa.. muke nerd rompak rumah? Muahaha! Lawak senario aa..

Petang ada meeting Ospek junior 2006. Agak panas isu Ospek. Kawan tanak cite sebab too sensitive. Kang tak pasal-pasal kena tarik scholar. JPA ni takleh kira, bab-bab mengutuk, bab-bab Ospek, dia laju sket kesan pastu nak kasi respon yang bagai nak rak, tapi kawan punya 2 keping surat rasmi pasal duit bilik tu takdek pun nak dibalasnya.. kawan siap buat s.k (salinan kepada) tau. Kawan bukan nak tindakan, tapi kawan harapkan respons. Tapi takpe aa, kawan buat bodo je aa sebab kawan tau mungkin dorang penat bekerja dan lagi banyak benda penting nak pikir dari masalah picisan kawan ni. Tapi, tak sangka a pulak kali ni JPA punya tindakan "Cepat Sedia Berkhidmat". Muahaha! Memang betul-betul berkesan aa.. Kagum kawan jadi student JPA. Hak hak hak!! Wa respek aa sama lu JPA! Tepuk! Tepuk! (ni bukan ayat mengutuk.. jangan tersilap paham, okeyH! Takde maknenyee..). Walaupun kawan respek usaha semua pihak (pro n kontra), kawan pun ada isu jugak laa.. Ni ha.. Isu nak cari kost. Lagi penting dari benda-benda tu.. Bukannya junior atau senior yang sara haku! Takkan asik nak meminjam pitis member je kott.. Btw, kawan neutral.
Untuk semua, berpada-pada!

notakaki::hepi besday to kepam n guna. mau present? Muahahahaha!! Takde maknenyee...

notakaki2::
kost - bilik sewa (ala.. bilik sewa macam cite P. Ramlee Seniman Bujang Lapuk, rumah panjang ada bilik-bilik)

Info Kost - booth yang kasi service pasal maklumat kost dan rumah sewa yang available. Setiap maklumat dikenakan caj. Macam agen aa.. Takde maknenyeee..

13 comments:

chii said...

waaa..seronok wat tawaf? miahahaha..
cam best je jenjalan cari bilik sewa naik beskal..
tp kalo reramai sure meriah kan...heheh

kujie said...

kuden,

{Mase kawan sampai tu, dia ngah kopek (bukan kopek bahasa terengganu ye.. kopek bahasa rasmi Malaysia yang bermaksud ulas) mangga}

erk kuden..kopek tu kupas la yang oii.....kamus dewan m/s 705.
erk..kopek bahasa t'ganu tu kakjie pn tau lor....hakhakhak....

KudeN said...

chii, ramai-ramai mmg nampak best.. tp tu kalau sme nak cari kost. Muahah! Kalo sengsorang je.. maunye org nak ikut..

kujie, hehe.. soriii.. silap translate.. mmg nk cakap kupas, tp tertaip ulas.. muahaha!! Kopek pun kopek aa..

NaSh said...

pnakut ar..
kutok je ar..
brani keana benar~ huhu

KudeN said...

nash, kutuk sape? JPA? Muahah!! takde keje aku nak kutuk JPA.. die bukan wat salah pun.. Cume tak kasi respon je.. Lagikpun, aku rase as long masalah aku leh setel sendiri, takpe aa..(wpun tak puas ati sgt sbnarnye.. hehe). 1 hal lagi, aku stakat ni masih puas ati ngan JPA (bengang siket2 tu.. biasa aa..).. yg penting, aku byk gile terhutang budingan Jpa. Kalau aku ckp terhutang budi, mesti korang ingat aku bodek ke ape.. Tapi, betul.. Tuhan aje yang tahu, peluang aku selama ni. Hehe.. Nash, kalau wa burn cd tu, bile leh kasi ko?

NaSh said...

apa kata ko pos ke umah aku? hahhahaha

chii said...

pos 2 skali
x pun pose ke tempat chii..
mihahahah

NaSh said...

cis

KudeN said...

nash, pos? lawak siottt..

chii, ni sorang lagi wat lawakkk..

nash dan chii, korang ni mental ke?

chii said...

erk...mn ade mental
betul la..
ahahah

KudeN said...

tah.. mane2 blog kalau ade korang berdua, mesti cam klakar..

chii said...

ceh..
ayat cam ampeh jerk..
mn ade kelakar la..
beul la ape yg kitorang ckp

KudeN said...

muahaha!! ye la ye la.. serius okeyhh..