30 August 2006

Hari 19

Hari 19
Tarikh::28 Ogos 2006(Isnin)

Apa perasaan ko kalo ko pinjam barang orang pastu ko TAK TERsengaja TERrosakkan barang tu? Muahaha! Kawan memang trauma. Kawan tiada basikal nak ke Pogung Kidul, maka kawan pinjam basikal Albert. On the way pulang, kawan pusing blok G. Sampai dekat ujung jalan kawan terserempak sekkor anjing itam kecik tengah tidur. Ingatkan plastik itam, rupenya anjing. Gelabah punya pasal, kawan U-turn, tapi anjing tu tibe-tibe bangun pastu menyalak. Kawan dah gubra abis. Kawan apa lagi, terus 2 fast 2 furios. Tengah kelam-kabut tu, kaki kawan TERpijak cover rantai basikal (lupe nama menatang tu.. dah lama tak belajar basikalogy katenye..). Kelepang! Patah dan jatuh depan anjing. Kawan akhirnya selamat, tetapi kawan rasa kalau kawan tak lari pun kawan memang masih selamat. Gubra je lebih. Kawan balik dengan perasaan macam penjenayah. Tetapi mujur Albert tak marah. Dia cuma marah kalau kawan rasa bersalah. Mulia sungguh hati Albert. Tetapi anjing tu.. Sialan Lu!

Misi hari ni kawan soal-siasat Acap. Acap kate dia bukan penghuni kost tu. So, kawan kena investigate sendiri. (Takda mood nak layan kost tu aa)

Sore nonton Saw. Boleh tahan cite dia.. Sinopsisnya

Adam (Leigh Whannell) and Dr. Lawrence Gordon (Cary Elwes) wake up chained to pipes at opposite ends of a dirty utility room. They soon learn that they become the victims of the Jigsaw, a serial killer who devises intricate situations to get his victims to kill each other. Pitted agaist the clock and each other, the two must work to outwit their captor and save Gordon's family, who have been hostage by the killer.

Gempak giler English kawan.. Muahah! (Busuk aa ngaku tulis sendiri, padahal copy dari belakang cover DVD). Pokoknya, cite ni agak menggubrakan..

Kul 5 kawan kuar naik beskal Albert gi Pogung Kidul. Kawan jumpa Kost RT04/09 No 10A. Warna kuning. Nampak baru. Tetapi, kawan kena cek satu lagi maklumat yang tak boleh dipublishedkan di sini sebab apa kawan tak pergi masuk terus ke kost tu. Lepas tu, kawan pergi intai Pogung Kidul KM4.8 No 37A. Tapi blur dengan alamat. Kawan rasa abih misi ni 30 hari, kawan boleh apply jadi posmen kat Jogja sebab dah study alamat-alamat rumah orang katenye..

Ringkasan
Pogung Kidul
1. RT O4/09 No 10A - kene cek benda lain..
2. Jakal 4.8 No 37A - tak djumpe-djumpe..

6 comments:

chii said...

huish..
seb baik gak x kena gigit ngan anjing tu eyh..kalo x..x pasal2 kena samak..adeih..

bese tu..anjing tu saje men kejar2 memain plak..ahahah..ops :p

KudeN said...

kuden rase, kalau anjing tu dtg kt kuden, mesti dia tak gigit, sbb kecik je.. saiz kucing.. kuden aje gelabah lebih.. Muahah!

chii said...

huk ala..
ingtkan besar la sgt..tp tetap gelabah gak kan..sebab xmo kena samak..hakhakah...ops :p

KudeN said...

tah.. kuden kan superb penakut.. muahaha!

chii said...

ishk...
apo eyh kata camtu...
mana bleh takut2..
nnt krg sumer pesakit lari..

KudeN said...

haha! Takpe.. skang ngah develop brani.. Muahaha! Cume kuden perlukan sokongan moral dari kawan-kawan termasuk Chii.. hehe