18 August 2006

Hari 7

Hari 7
Tarikh::16 Ogos 2006

Sebelum masuk bab misi,kawan nak story experience terbaru kawan yang agak memalukan dulu. Cite pasal result blok 6. Macam ni...

Result blok 6 dah kuar Isnin lepas. Kawan pun semangat lah gi tengok dekat notice board. Sebab, member cakap ramai dapat A dan A/B. Excited nih. Harap-harap dapat r A/B. Nama kawan kalau dalam register batch kawan adalah nombor 2 dari bawah. Jadi kawan tak payah susah-susah terkebil-kebil cari nombor giliran kawan. Okeh.. bila dah nampak nombor dua dari bawah tu dan kawan pun pergi lah tengok gred kawan brape. Wahhhh!! A/B!! Teruja siot!! Macam menang judi kawan gembira! Bila semua orang tanye kawan dapat berape,kawan cakap a kawan dapat A/B. A/B ni kire gred tertinggi dalam sejarah kawan duduk UGM a.. Tu baru A/B, kalau A memang kawan boleh gembira tahap terbang macam burung a. Sedang kawan lagho menikmati kegembiraan, Phaik Hsia datang kat kawan..

"U dapat bape block 6?"
"A/B.. U?" Excited ni tanye result orang.. sebab result sendiri tak rendah sangat.
"Same la.. But, how is your tutorial's mark? Mine and Guna's quite low, 70 sumthing saje.."
"Oh eh? Hmm.. Sekejap I check mine.." Kawan pun berlari-lari anak gi dekat notice board tengok markah tutorial.
"92 sumthing.. Nape U punye rendah sangat? Bukan ke kite punye tutor sama dan kasi markah sama.."
"Itu pasal la.. swarna pun sama, She got 70 sumthing for her tutorial.." Kawan fail siket bab menenangkan orang.
"Aku rase baik U pergi check balik dengan Mbak Kiki. Ade silap kire tu.."
"Ya la.. I memang nak gi check la ni.."

Phaik Hsia pun berlalu. Kawan pun berlalu gak pergi mane ntah, kawan pun dah lupa.

Selepas 2 hari, cite ni bersambung lagi.

Dalam bilik kuliah, Phaik Hsia duk belakang kawan. Dia cakap memang ada kesilapan teknikal dalam markah tutorial tu. Kawan pun terkezut monyet a..
"Mbak Prita cakap, markah assignment untuk U, Swarna and me belum masuk lagi dalam markah total.."
Kawan bertambah-tambah kejut beruk. Kalau belum tambah dah 92 sumthing, kalau tambah mesti jadi beratus2 ni. Hehehe.. Mesti naik ke gred A. Hak hak! Kawan suka! Kawan suka! Tepuk! Tepuk!

Selesai kuliah, kawan gi check kat internet, gred sebenar blok 6 kawan. Dalam internet, dia tak tunjuk markah, dia hanya papar gred saje. Bila tengok blok 6 punye result, kawan terkejut beruk mak yeh. Kali ni terkejut yang tak best. Kawan punye result blok 6 ialah B. What is that????

Kawan pun pergi lah dekat notice board. Kawan cek result blok 6 yang kawan sangka dapat A/B tu. Memang betul A/B, tapiiiiiiiiiii... tu bukan nombor giliran kawan. Tuh nombor sape punye ntah. Kawan punye nombor giliran dalam muka surat lain yang bercerai dari muka surat tu. Lepas tu, bukan nak tampal bawah muke surat tu, tapi ditampalnya sebelah kiri. Mesti lah kawan ingat tu result batch lain. Bila kawan tengok nilai sebenar blok kawan, kawan terus terkejut beruk mak yeh Hulu Tembeling punye beruk. Beruk spesis-spesis kawasan orang asli Pahang nun. Kawan dapat B. Markah tutorial kawan lak memang 70 lebih2 je... Telan air liur kawan dibuatnya. So, kawan pun redha je la. Bersyukur je la dapat B. B pun B la... Jangan C macam blok 5 sudah. Tak larat dah nak repeat blok. Blok 2 repeat, blok 3 pun repeat. Ni nak repeat blok 5 pulak. Kalau blok 6 pun nak repeat, baik kawan join junior masuk first year.. Pasal markah assignment yang belum masuk lagi tu, harap-harap masuk dan markahnya pun tinggi a. Boleh gak kawan merasa dapat A/B. Hehe.. Nak kate malu tu tak la.. Kawan bukan pergi kedai runcit beli tuala wanita. Kalau tu, memang malu gaban aa.. Cuma overkonfiden silap tengok result je. Cuma rasa nak sepak je a notice board tu *padahal kawan malu...hak! hak! hak!*

Kite sambung cite pasal misi ni. Hari ni punye aktiviti terhad sikit sebab kawan punye kuliah punye lah panjang macam keretapi. Kul 8 sampai kul 10 ade tutorial, kul 11 sampai kul 2 pulak kuliah. Walaupun dalam kuliah kawan bukan dengar lecture tapi bersembang dengan Pong(tak mustahil result kawan busuk kan? Heheh), kawan letih dowh duduk atas kerusi tu lama-lama. Boleh buasir yang dah masuk end-stage tau. Buasir yang ubat dia bedah je. Kawan cuma merompak SMS Pong sekeping untuk hantar ke tuan punye rumha C25. Tunggu punye tunggu.. tunggu punye tunggu.. Sekali mesej tu failed. Tak tau sebab ape. Hampeh! Nombor silap kot. Petang lepas Asor, kawan pegi lah cek balik.

Seperti biasa, lepas tidur siang, kawan hari ni ada kerajinan siket nak abiskan misi hari 7 ni. Destinasi pertama, kawan gi rumah C25. Nak cek betul ke tidak nombor telepon kawan salin. Bile cek, betul lah pulak. Bila pikir balik, ni nombor handphone ke nombor rumah? Kawan main belasah je antar SMS. Kalau tu nombor rumah, sampai 30 tahun pun kawan tak dapat reply. Hampeh!

Pastu, kawan pergi dekat jalan yang nak pergi bundaran (round-about) Jalan Sardjito. Hari tu kawan ada perasan satu iklan rumah kontrakkan. Tadi, kawan gi tengok. Memang ada. Rumah kontrakkan D23, Pogung Rejo. 2 kamar, 1 ruang tamu dan lantai keramik. Rasa pelik lak cara orang ni describe rumah tu. Lantai keramik tu lantai ape? Lantai seramik? Seramik orang buat pasu? Gile ke? Sepuluh orang masuk rumah kawan terus retak. Kalau ada gempa bumi, terus bertaburan macam pasu pecah. Tapi mungkin anggapan kawan salah. Mungkin keramik maksudnya lain. Satu hal lagi, Pogung Rejo tu kat planet mane? Kawan tak pernah dengar. Tapi takper kite simpan dulu, kang kite cek daerah mana Pogung Rejo tu.

Lepas tu, kawan gi survey rumah kat Masjid Pogung Raya yang Kepam cakap tu. Sebenarnya, kawan dah lupa Kepam peta kawan kat mana rumah tu. Hehe.. kawan main gamble je pegi cari. Tapi, memang nampak a ade sebuah rumah setingkat yang kedudukan dia terselit siket, tapi cun gak. Kecik comel molek aa..Warna kuning. Dia punye iklan nak kontrak yang tuan rumah dia gantung, besar gile. Macam sign board dekat Lebuhraya Pantai Timur. Rumah tu betul-betul depan masjid. 100 meter je dari pintu depan masjid. Kalau kawan masuk rumah tu, mesti AJK masjid lantik kawan jadi tok siak. Tak nak aa kawan. Kawan tak bersedia nak ambil komitmen ni. Hal-hal tu kawan kena pikir gak. Papepun, marked!

Misi masih belum selesai. Kali ni kawan pusing lagi Pogung Baru. Kawan nampak sebuah rumah dekat blok E. Rumah E21. Kat luar rumah tu, ada iklan bahawa pemilik rumah tu Ibu Mariam nak jual atau kontrakkan sahaja. Rumah tu ada 5 kamar tidur, 4 kamar mandi, 2 kamar pembantu. Tapi yang problemnya harga yang terpampang kat situ Rp2.8M SHM. Kawan ingatkan harga tu Rp2.8 juta. Bila kawan tanya balik budak Indon kost kawan sekarang, dia cakap tu ialah Rp2.8 miliyar iaitu 2 800 000 000 rupiah!!! Gile ko!! Kalau kawan ada pitis sebanyak tu, pulau pun kawan boleh beli. Tapi, tak sure lagi tu harga nak jual rumah atau nak kontrakkan aje.. Heheh.. Harap-harap tu harga nak jual la. Kalau harga kontrakkan mesti lagi murah. Rumah ni dari luar nampak best gile. Orang gile pun tak best camni. Kawan konfiden kalau rumah ni murah untuk dikontrakkan, mesti semua orang jeles tahap leleh air liur dengan kawan sebab dapat rumah camni punye best. Iskkk.. takleh aa nak describe. Sebab besttttt tahap maksima!! Marked! Highlighted!

Ringkasan
Rumah kontrakkan
1. C25, Pogung Baru-Dah mesej tapi message sending failed.
2. D23, Pogung Rejo, 2 kamar tidur, lantai KERAMIK - Pogung Rejo kat negara mana?
3. E21, Pogung Baru, 5 kamar tidur, 4 kamar mandi, 2 kamar pembantu - Marked!

Misi Hari 7 sudah habis...

notakaki::Hari ini(17 Agustus) ialah hari kemerdekaan Indonesia ke 61. Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung. So, ayuh kite ramai-ramai nyanyi lagu Indonesia Raya sambil jerit "HIDUP INDONESIA!!" Pang!! Kena sepak di Pak Lah sebab patriotik tak bertempat.

6 comments:

kujie said...

adeeiihhhhhhhhhh..nk tumpang gelak smbil sepak notice board tu erk kuden..ape² pun akak doakan next block ko dpt A/AB

chii said...

heheh...
len kali pasni tgk leklok..
kire ok la gak dpt B..
adeih...

tOTiN said...

lawak la ko ni kuden..
patutla muka senyum sokmo je masa result kuar..
saiko aku btul la die ni..!~

eh.. ko repeat block 2 and 3 ke?
takdepon ko repear block 3 masatu?
tapi block 4 ko gempaq!
cembuwuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

KudeN said...

kak kujie, aminnn.. nak sgt dapat A atau A/B tp.. hehehehe.. mood rajin malas tu yg bengong skit. sekejap ok skjp tak ok

chii, hehe.. takpe.. jadi pembakar smgt la ni.. hehe.. (buat mase ni aa.. hehe)

totin, aku repeat sama junior la totin.. hehe.. Macho tak abg 2nd year sorang ni..? Hak hak hak

Anonymous said...

Enjoyed a lot! » »

Anonymous said...

best regards, nice info central heating pumps renault master Asthma treament 22012 battery powered refrigerators Help planning retirement 20