16 August 2006

Hari 6

Hari 6
Tarikh::15 Ogos 2006

Misi hari ini sikit je. Kawan pergi rumah sebelah C23. Rumah yang nak dijual. Nombor rumah tu bukan C24 dan bukan C22 tapi C25. Rupenye, die susun nombor lam bentuk zig-zag. Kawan mane laa tahu, kawan kat Malaysia bukan duduk perumahan. Kawan punye rumah kat Terengganu, nombor 22A. Tapi ko tahu berapa orang pakai no 22A? 6 buah rumah pakai nombor 22A. Rumah pak cik mak cik kawan belakang-belakang rumah kawan, semua pakai alamat sama dengan kawan. Dah rumah kawan rumah paling depan dalam 6 buah rumah tu, mesti a rumah kawan jadi tempat posmen antar surat-surat. Sekali posmen datang, berlonggok surat sampai. Tapi, surat hak milik rumah kawan 2 3 keping je. Kadang-kadang, sekeping pun harrraammmmm nak ada. Kalau kawan ada kat rumah, memang kawan dah jadi macam posmen. Kawan a gi ngantar surat-surat tu. Kalau kawan tak ade kat rumah, nak suruh sape? Mak bapak kawan? Mak bapak kawan keje. Balik keje pun tak perasan surat ada... Memang boleh berkulat surat kat rumah duk lam rumah. Tak de sape volunteer nak gi antar. Melainkan tuan punye surat datang cari surat. Satu lagi punye busuk posmen area rumah kawan ni, ade ke patut surat sape-sape ntah main belasah je antar ke rumah kawan. Bapak kawan nama dia Omar bin Awang, dan pak cik mak cik kawan belakang rumah semua bin dan binti Awang. Tapi, posmen ni punye la sengal gila babeng, semua orang dalam kampung Binjai Rendah tu yang bapakkkkkk die name Awang semua die belasah antar rumah kawan. Ape?? Ingat Awang tu hak milik keluarga kawan ke? Nasib baik, posmen tu kerja antar surat area kampung kawan je. Kalau die sorang saje round Terengganu ni, agaknya memang kawan boleh bukak pejabat pos sendiri. Semua surat bin atau binti Awang, masuk rumah kawan. Dah puas kitorang komplen, pak cik kawan lagi aa, siap tulis besar-besar dekat peti surat, ni peti surat name sape, nombor berape. Orang buta pun bole bace. Hari pertama kedua layan aa.. hari ketiga dan so on.. maunya nak ikut. Ikut tabiat lama die tu a.. Loghat aa abang Posmen ni.

Enough a cakap pasal posmen. Dah terlari tajuk a pulak sembang pasal posmen. Okeh! Kembali pada topik asal kawan tadi, rumah tu nombor C25. Nombor C22 dan C24 milik rumah depan. Macam kawan cakap tadi, pernomboran rumah kat sini (atau juga kat Malaysia.. kawan tak tau) ialah bentuk Zig Zag. Bila kawan sampai depan rumah, kawan catit nombor telepon yang dilabel. Nak mesej atau call tapi kredit tak mencukupi. Kena tangguh lu a.. Pastu kawan pun berambus balik bilik.

Plan nak tengok movie The Break Up (Jennifer Annistone dan Vince Vaugh) tapi cetak rampok punya pasal, DVD stuck tengah jalan. Keji betul. Tengah layan-layan feeling..boleh lak dia stuck. Lantak ko la nak stuck. Malas kawan nak replay. Kawan shut down laptop, pastu kawan pun terus shut down same-same.. (tidor laa..)

Bangun kul 2, basuh muka pastu gi meeting Ospek. Balik dari meeting ingat nak sambung misi hari keenam. Lazy punye pasal. Kawan tengok Hercules kat televisi. Lepas tu misi pun sodaqallahulazimmmm...
Haprak aa.. macamane nak berjaya misi ni kalau asik malasssss ni?

Ringkasan
Rumah Kontrak
C25 Pogung Baru-berjaya dapat nombor telepon.. Hahaha! (gelak jahat)

Misi Hari 6 Syelesyaiii...

6 comments:

chii said...

ahahah..
pasni leh ar apply keje posman jap..
sure dah ade pengalaman kan..

ape nih..asik tdo jerk...jgn memalas la..adeih

KudeN said...

nak buat camne.. cuaca jogja skang, menggalakkan kuden tidooo je..

kujie said...

kuden, kt mesia no umah kalo angka genap belah kana, angka ganjil belah kiri..so sederet tu..ni 2,4,6,8,10
sederet depan dia no 1,3,5,7,9,11,12A@15A
no 13 tk dak..hahaha..depa takut hantu..mcm friday 13th tu kot..tataula..ape sueinya no 13 tu..sbb pemaju perumahan biasanya org cian,depa percaya no 13 tu talak ong ma'aaa....

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » »

Anonymous said...

Very nice site! film editing schools

Anonymous said...

This is very interesting site... »