15 August 2006

Hari 5

Hari 5
Tarikh::14 Ogos 2006

Kawan cuma mengumpul seberapa maklumat yang mampu. Pertama, kawan tanya pada Anep pasal dia nak pindah rumah. Jadi ke tak? Rumah mane? Dia cakap, kalau dapat rumah KM6,5 tapi masih jalan yang sama (sepanjang Jalan Kaliurang a.k.a Jakal), dia cakap tak kisah. Sebab, masih boleh naik angkut. Lagipun, service angkut*bas mini versi super-cikai* bersepah-sepah kat Jakal ni. Senang sangat nak dapat. Bas pun sama. Boleh pakai gak idea Anep. Mungkin kawan kena cek balik rumah dekat KM6,5 yang kawan jumpe tu. Remarked!

Kawan cite gak pasal kost hujung jalan area Blok E. Dia cakap kalau kost warna hijau, memang tak payah masuk aa.. sebab kecik sangat. Kalau kost kaler oren, boleh tahan besar, selesa dan best. Tapi, personally, Anep tak minat. Okeh.. So, kawan dah tau pasal kost hujung Blok E iaitu kost yang Anep Azme cite kat kawan adalah yang warna oren. Kawan ingat lagi..

Kawan jumpa P. Sia ngan C. Ning, tanye kalau duk rumah dorang sekarang macamane? Mahal ke? Dia cakap boleh a.. Cuma bil elektrik dorang overdose sket.. Brape tu kawan tak payah cite aa.. Too personal. Tapi, still murah dari kawan punya. Kawan ulang, LEBIH MURAH!

Kawan jugak merujuk pada Kepam. Minah yang pernah buat kost-hunting sekitar Pogung Baru. Kawan cerita pasal rumah c23, tapi dia cakap, tak payah fokus pada C23, tapi cuba try test rumah putih sebelah dia. Rumah putih sebelah dia? Hmm.. Bukan ke rumah tu nak DIJUAL? Iye.. memang rumah tu yang Kepam maksudkan. Dia cakap,try aa kecek tuan punye rumah tu, mane lah tau die berminat nak sewa je. Dari tak laku takde orang nak beli, baik sewa kan aje. Dapat gak pitis(cuba membayangkan diri seperti tuan punye rumah tu). Okeh! Marked!

Kepam cakap lagi, rumah dekat Masjid Pogung Raya. Ada sebuah rumah 1 tingkat yang nak dikontrakkan terutama pada MUSLIM. Rumah tu ada 4 bilik dan 1 bilik orang gaji. Tapi Kepam cakap, bilik orang gaji memang custom-made untuk orang gaji. Kalau dua orang masuk, memang boleh berlaga bontot aa.. Betapa keciknya bilik tu. Harganya pulak sekitar 15juta rupiah, pertahun. Hmm.. Marked!

Kelas abih kul 1. Kawan plan nak singgah tempat-tempat tu on da way balik bilik. Tapi, letih punya pasal, malas aa pulak. Balik bilik, terus on cite Slither(tadi cakap letih.. hehe..). Citer pasal lintah. Tak silap kawan ni cite remake. Kawan tak pernah tengok original version, dan lepas tengok cite ni, kawan tak rase nak tengok cite asal dia. Tak best! Kalau sape-sape nak tahu sinopsis meh kawan copy apa yang tertulis kat belakang sampul DVD cetak rompak ni..

A small town is taken over by an alien plague, turning residents into zombies and all forms of mutant monsters.

Sampah sangat. Baik kawan tengok Power Rangers, lagi terhibur. Sebab monster dia same je macam monster-monster dalam Power Rangers, Flashman, Maskman etc.. Busuk siot. Kalau dari skala 10 bintang, kawan kasi 1. Saranan kawan, jangan tengok, walaupun bajakan.
Matilah kawan, padahal takde sape-sape pun pakse suruh tengok cite ni.. Kutuk punye lah busuk.

Photobucket - Video and Image Hosting
Pasni cite The Sifut pulak.. Kawan nak Maya Karin jadi sifut mutasi.. Mesti Malatop

Abih cite tu, kawan ingat nak nap kejap. Petang karang, boleh gi pusing kawasan yang dimaksudkan. Tapi, nah kau nap! Oh Snappp.. Jawabnya. Bangun-bangun dah 5 suku. 20 minit lagi dah nak maghrib. Siot!

Ringkasan
Rumah kontrak
1. KM6,5 dan KM6 - Remarked!
2. Rumah sebelah c23 (c24 atau c22) - bergantung pada owner
3. Rumah sebelah Masjid Pogung Raya, 4 kamar dan harga 15 juta pertahun - Marked

Kost
1. Kost warna jingga hujung jalan Blok E, harga Rp400ribu - Double Check!

Misi hari 6 Tammat

5 comments:

chii said...

x elok tdo ptg..
chii x cayer nap..
nnt akan hanyut...
miahahaha

p/s: tomeii la gambo siput tuu..kalo amik bebanyak..pastu wat citer..ok gak..
kuarga siput

NaSh said...

slither tu x besh ke?
dianyer poster filem cam gempak je...

KudeN said...

chii.. tu gambar recycle.. haha! Malas cari gambar.. tgk aa.. nanti kuden kaji pasal siput babi ni..

nash, tak best langsung.. poster je gempak.. tunjuk peha.. publisiti murahan

Anonymous said...

What a great site »

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it film editing schools