10 September 2006

HARI PENGUMUMAN

Hari Pengumuman
Tarikh::9 September 2006 (Sabtu)

Photobucket - Video and Image Hosting

The day is today. Jawapan untuk semua persoalan. Leraian untuk semua kekusutan. Kedatangan untuk semua penantian. Siapa yang rasa begitu, kawan nak ucap terima kasih banyak-banyak sebab sanggup luangkan masa kalian yang sangat berharga untuk membaca misi picisan kawan. Kawan tak tahu apa anugerah penting dalam kehidupan seorang penulis blog melainkan tindak balas menyenangkan dari pembaca seperti kalian. Kawan sendiri tak sabar nak menamatkan misi ni dan misi ni pun dah secara rasminya tamat semalam pada jam 12tengah malam. Kawan tak mahu buang masa, seperti yang dijanjikan kawan menjemput 3 tetamu jemputan kawan untuk bersama-bersama mengumumkan keputusan Misi 30 Hari Mencari Kost dan beberapa sedikit komentar untuk menjelaskan beberapa keadaan dan isu yang timbul sepanjang misi ini. Oh ya, sebelum apa-apa, idea menjemput tetamu jemputan ini kawan terpanggil bila baca blog Fiebe. Kawan fikir, apa salahnya kawan pun jemput tetamu dalam blog kawan. Yang baik, apa salahnya kita contohi kan? Tapi jangan bimbang, idea ni original hak milik kekal kawan. Okeylah, tanpa membuang masa, terimalah tetamu anda yang sangat special, iaitu Mr. Jigsaw, Amanda dan Dr. Lawrence Gordon dari filem penuh suspen, SAW! Tepuk! Tepuk! Tepuk!! (Music please...)

Photobucket - Video and Image Hosting
Sori aa Dentist Amanda tak kasi lagi Amanda bukak braces.. Jongang teruk katenye..

Amanda:Halllooo everybody!!!! Amanda rasa sangat hepi hari ni sebab dijemput untuk announce keputusan Misi ni! Tapi, Amanda takleh announce lagi sebab Amanda kena tunggu Mr. Jigsaw dulu.. Mane orang tua buruk ni ye..?
Kriuk.. kriuk.. kriuk.. (bunyi basikal Mr. Jigsaw)

Photobucket - Video and Image Hosting
I bukan ape naik beskal ni.. taknak mencemarkan alam sekitar katenye.. I kan setiausaha Kelab Alam Semulajadi masa sekolah menengah dulu.. Ahli paling aktif katenye..

Amanda:Ha.. tu pun Mr. Jigswaw!! Halo Mr. Jigsaw! Awat lambat sangat? Majlis dah start ni tauu..

Mr. Jigsaw:Hello Amanda.. Sori a beb, I punye beskal ade problem.. Biasalah.. dah lama tak guna beskal ni.. Minyak rantai beskal pun dah kering.. Sebab tu susah a sket nak speed..

Amanda:Alah Mr Jigsaw, ada-ada je alasan.. Dah-dah, ayuh kite announce keputusan misi.. semua orang dah tak sabar tu..

Mr. Jigsaw:Cop COp Amanda! Sepatutnya yang announce ni bertiga, bukan kita berdua aje.. Eh, Dr. Lawrence mane?

Amanda:A`ah.. Tak perasan lak Dr. Lawrence takdek.. Alah.. pedulikan lah Mr. Jigsaw.. Dia bukan penting sangat pun.. Kite announce aje aa..

Mr. Jigsaw:Lantak you lah Amanda.. Kalau pape hal, U lah tanggungjawab..

Amanda:OkeYh.. sebelum tu, Amanda nak tanya Mr. Jigsaw beberapa soalan pasal misi ni dulu.. Boleh tak?

Mr. Jigsaw:U ni banyak a pulak songeh.. Nak tanye ape kemendenye lagi.. announce je la..

Amanda:Ala Mr. Jigsaw ni.. tak fun aa.. Jawab je aa ape Amanda nak tanye ni.. Banyak pulak kerenah orang tua ni!

Mr. Jigsaw:Lantak you lah Amanda.. Tak kose I nak melayan.. Ha, apa lagi, tanye aa..

Amanda:Okeyh, kalau Mr. Jigsaw bijak bestari, berapakah jumlah rumah kontrakkan dan jumlah kost yang telah diexplore sepanjang misi ni? Jawab Mr. Jigsaw..

Mr. Jigsaw:Kalau I jawab betul, U nak kasi I ape?

Photobucket - Video and Image Hosting
I dah cakap jangan cucuk banyak sangat menatang botox tu.. kan dah jadi lucu muka I ni.. dah tak seram dahh...

Amanda:Amanda kasi Mr. Jigsaw motor, kesian Mr. Jigsaw kayuh beskal.. Tua-tua bangka pun kayuh beskal lagi.. Jawab je lah Mr. Jigsaw! Nak adiah-adiah lah bagai!!

Mr. Jigsaw:Berdasarkan tahap genius I lahkan, I jawab 7 buah rumah kontrakkan dan 11 buah kost telah diterokai. Haa.. ape lagi, kasi lah motor!

Amanda:Yeahh betul!! Bijak tau Mr. Jigsaw ni.. Amanda ingatkan bodoh, rupenye masih boleh pakai lagi Mr. Jigsaw ni.. Adiah tu tunggu lu, sebab ada beberapa lagi soalan menyusul selepas ni..

Mr. Jigsaw:Ade lagi ke? U ni sengal lah Amanda, ni kan hari pengumuman, bukan pertandingan kuiz sains peringkat daerah. Busuk aa U ni! Nyesal I tak bunuh U dulu..

Amanda:Isk Mr. Jigsaw ni.. Tak baik tau mengungkit.. Tuhan marah.. Okey, cool la Mr. Jigsaw.. kite ke soalan seterusnya yea.. Pada pandangan, Mr. Jigsaw ada berapa rumah kontrakkan dan kost yang langsung tak ditinjau walaupun ada dalam senarai. Apakah ia dan mengapa?

Mr. Jigsaw: Pada pandangan I? Okeyy.. pada pandangan I... pada pandangan I, pada usia I yang agak-agak senja macam ni, pandangan I ni agak kabur dan rabun aa.. cuma kalau I pakai spek baru jelas dan clear siket pandangan I (sambil pakai spek)

Amanda:Mr. Jigsaw, please lah.. Tak kelakar, okkey? Bodoh betul lawak Mr. Jigsaw.. Nenek I pun boleh wat lawak lagi kelakar tau.. cepat lah Mr. Jigsaw, kang I upah orang bunuh U kan..

Mr. Jigsaw:Ala U ni.. Manja-manja sket pun tak leh ke.. Bukan selalu pun I wat lawak..

Photobucket - Video and Image Hosting
buat lawak siket tak boleh.. U punya lawak lagi tak kelakar.. tak penah pun I tak gelak.. U ingat I ikhlas ke gelak selama ni? Gelak ambik ati je a wehh..

Amanda:Manja pale hotak kau! Dah, aku dah malas nak melayan ko! Sebenarnya Mr. Jigsaw, Amanda ada kejutan untuk Mr. Jigsaw. Amanda telah tanam sejenis racun yang dipanggil Racun Tikus dalam tengkuk Mr. Jigsaw waktu Mr. Jigsaw tengah mabuk mase kita clubbing semalam. Dalam masa 30 saat lagi, racun tu akan menyerang sistem otak Mr. Jigsaw dan akan menyebabkan epilepsi dan terus MATI. Penawarnya ada dengan Amanda. Kalau Mr. Jigsaw dapat menjawab soalan tadi dengan tepat, Amanda akan kasi penawarnya. Mr. Jigsaw dah tak punya waktu lagi.. nyawa Mr. Jigsaw berkurang, 30 saat dari sekarang..

Mr. Jigsaw:Ko jangan main-main Amanda.. (sambil meraba tengkuk sendiri.. dan memang ada kesan bengkak..)

Photobucket - Video and Image Hosting
Ceh.. I ingatkan kene gigit nyamuk ke ape.. F**k u Amanda!

Amanda:Iya, kita memang dalam permainan Mr. Jigsaw.. Cepat, Mr. Jigsaw.. Mase berjalan... 27 saat.. 26 saat.. 25 saat..

Mr. Jigsaw:Ok! I jawab.. Ada 3 buah rumah kontrakkan dan... dan.. dan...

Amanda:Dan apa Mr. Jigsaw...

Mr. Jigsaw:1 buah kost... Rumah kontrakkan tersebut ialah di Jakal KM6.5, Jakal KM7 dan Pogung... Pogung.. Pogung..

Amanda:Cepat Mr Jigsaw.. 20 saat.. Time is running out...

Mr. Jigsaw:Pogung Rejo D23!! dan kost ialah Kost Abang Zaidi!! Cepat kasi aku penawar!!

Amanda:No.. No.. No.. Mr. Jigsaw.. Jawapan masih belum lengkap.. Mengapa ia tak ditinjau, Mr. Jigsaw tak jawab lagi..

Mr. Jigsaw:Sial ko! Kalau rumah kontrakkan, rumah berhenti dicari sebab masalah nak cari housemate. Lepas tu.. kalau kost abang Zaidi, sebab jauh.. pastu ada orang cakap kost Abang Zaidi agak mahal dan mewah.. Cepat Amanda, aku dah tak tahan ni!! Aku dah kasi jawapan untuk semua soalan bodoh kau!!

Amanda:Mr. Jigsaw memang jawab soalan Amanda.. Hihihi.. 10 saat.. 9 saat..

Mr. Jigsaw:Cepat lah, binatang!!

Amanda:Sabar Mr. Jigsaw.. Sabar.. Maafkan Amanda sebab jawapan Mr. Jigsaw tak cukup lengkap.. sebenarnya ada sebuah lagi kost yang tak ditinjau iaitu Pogung Baru blok G31.. sebab kost tu tak dijumpai langsung..

Mr. Jigsaw:Hah???!! Tolong aku Amanda.. Tolong aku...
Mr. Jigsaw menggelupur.. Mulutnya berbuih.. Matanya semuanya putih..

Mr.Jigsaw:Ko... ko.. takk.. takkkannn dapp...patttt.. kpuuuu.. tuuu... saannnn.. mmmmmm.. miii.. sssssiii..

Amanda:Hah?? Lupe plak keputusan misi ada dengan ko.. Cepat! Bak sini keputusan tu!! Serahkan Mr. Jigsaw!! Serahkan pada aku!!! Jangan mampus dulu!! Minum penawar ni cepat!! Aku perlukan keputusan misi sekarang!!(sambil suap penawar dan selongkar semua dalam poket-poket Mr. Jigsaw)

Mr. Jigsaw:Ha.... Ha... ha....
Mr. Jigsaw pun kiokkkkkkkk..

Photobucket - Video and Image Hosting
Gatal aa budak Amanda ni.. kalau nak bunuh pun, bunuh je la.. takyah aa tanggal baju seluar I.. Tengok, I dah mati dalam keadaan aib..

Amanda:Dasar tua busuk!! Huwaaa!!! Aku nak keputusan misi!! Aku nak keputusan misi!! Kalau aku tak announce camna aku nak naik pangkat jadi pembaca berita!! Waaaaa!! Jigsaw sial bodoh #$@$)@#+@!!

Photobucket - Video and Image Hosting
Ko memang palat aa Mr. Jigsaw!!! Abis musnah impian dan cita-cita aku!! Waaaarghhh!!

Di suatu tempat yang lain.. yang sulit.. yang busuk... dan yang tak diketahui..

Photobucket - Video and Image Hosting
Sial la Mr. Jigsaw!! Abih prepaid aku dia pakai buat gayut!!!

Dr. Lawrence Gordon:Hah??! Di mana aku skarang?? Dimana ni???!!
Dr. Lawrence bangun dan cuba lari.. tapi.. kakinya dirantai pada paip besi.

Dr. Lawrence Gordon:Babi Mr. Jigsaw!! Dia kurung aku lagi!!! Argghhhh!!!!!!
Dr. Lawrence meraba poket seluarnya dan merasakan ada sumthing macam lipatan kertas.. Dan, dia keluarkan.. lalu membacanya..

"Tahniah untuk Pogung Baru F59, kost ini menjadi pilihan Kuden untuk pindah.. Namun Kuden, anda ada 112 hari lagi untuk keluar dari kost F31.. bermula pada hari ni, 9 September 2006 dan berakhir 31 Disember 2006.. Pada 1 Januari 2007 anda sudah di kost baru.. Jika gagal, ha ha ha! Anda kekal sengsara di F31... Good luck Kuden..

Yang jauh di mata, dekat di hati,
Mr. Jigsaw.."

notakaki::No way!! No more Misi!! Tapi kawan akan keluar!!

Credits::

Rumah Kontrakkan
Jln Kaliurang KM6,5
Jln Kaliurang KM7
Pogung Baru C23
Masjid Pogung Raya
Pogung Baru C25
Pogung Rejo D23
Pogung Baru E21

Kost
Kost Abang Zaidi
Pogung Baru A7
Pogung Kidul No 37A
Pogung Baru G31
Pogung Baru D40
Pogung Baru E50
Pogung Kidul No 10 RT04/09
Pandega Wreksa No 20A
Karang Wuni Asrama Arjuna Blok B
Gg. Pangkur 5
Pogung Baru F59

Info Kost

Penunjuk arah

Penyokong

Tetamu
Mr. Jigsaw
Amanda
Dr. Lawrence Gordon

Pembaca

Matur Nuwun

5 comments:

dCchEe said...

giler semangat ko tulis pepanajang.
tapi sori la
kome takde masa nak baca sumer
last2
baca satu perenggang paling last jerk
nway
congrat sbb da jumpa kost impian

chii said...

adeih..ingtkan perbualan ape la td..rupanya antara tetamu yg di pertanggungjawabkan utk mengumumkan keputusan rupanya...
ishk2..byk kata2 censored tu..hakhaks

sumer pelakon scary movie 4 kan

kujie said...

akhir perjalanan ada kebaikan
hasilnya kesenangan
penutupnya kemuliaan....
emmmm......sepjgn 30hari bersama kuden...cuba utk mengenali diri dia....dari pemerhatian menjangkakan kemungkinan...dan segala kemingkinan kadang kala betul kadangkala meleset
awk telah membuat pilihan kuden dah tentu telah menjangkakan dunia yang lebih baik dari dulu...jadi teruskan..jgn berpaling² lagi pada yang lepas kerana jika awk merasakan pilihan yg dibuat itu salah, selamanya awk tidak akan berasa tenang dan bahagia dgn pilihan awk...
whatever will hapen next...there'll still be 2moro!
don't give up 4 useless things....

NaSh said...

caya laa..
akhirnya dpt gak pengakhiran yg dicari2...

KudeN said...

dcchee, hek hek.. mekasih.. semangat? tu namenye sindrom malas study..

chii, thnxx gak.. tu pelakon Saw I dan II, tp telah dispoofkan oleh Scary Movie 4.. nanti Kuden wat ulasan pasal Saw I dan Saw II.. Antara cite terkini yg Kuden suke nonton.. Tak sabar nihh..

Kujie, Thnxx n Insya-allah.. 30 Hari kuden pun rasa kenal sangat sape pembace2 Kuden.. Pasal choice ni, kuden pun arap kuden puas.. Kuden tak aspect too much.. takmo kecewa kmudian ari.. Thxx bangat Kak Ji..

Nash, wa caya ama lu gak.. Thxx... Arap2 tu a pengakhiran.. Hehe.. Tp lambat lagi..

Thank u smua..