16 May 2007

The Last Goodbye



Yep. Sekarang giliran kawan.

Dulu-dulu, kawan selalu terpikir sendiri, tentang kawan akan tersingkir dari BKS dan kawan katakan pada diri sendiri, yang kawan tak ada perasaan langsung pun kalau kawan tersingkir. Tapi tadi bila baca keputusan dan yang tersingkir adalah kawan, tanpa dipaksa kawan rasa sedih.

5 minggu di BKS kawan senang walau kawan masih belum puas untuk menulis. Kawan senang untuk mengenal orang-orang yang sangat hebat, peserta yang tak pernah berhenti membuat kawan terpana membaca tulisan mereka, advokat yang kawan rasakan terlalu mulia untuk membaca tulisan kawan yang penuh amatur, serta tak pernah tertinggal walau satu nama di hati kawan, mereka yang menyokong kawan dan bersaudara atas nama pembaca. Kawan senang untuk semua itu.

Kawan perlu katakan ini selagi kawan sempat, terima kasih buat Kak Red dan Ujang, sebab memberi kawan segala kesempatan yang ada untuk berkongsi pendapat dan kritikan yang paling telus dan tulus pernah kawan nikmati. Buat sahabat kawan, Kak Kujie dan Chii, kawan tak tahu sebesar apa ucapan terima kasih kawan yang harus kawan nyanyikan buat kalian. Kawan berhutang keikhlasan Kak Kujie dan Chii untuk bersama kawan walau sebosan mana kawan menulis. Dan, buat Kerp Rockstar, terima kasih. Kita belajar banyak perkara dalam BKS ini. Kawan hargai sangat kepedulian kau yang kawan tak sangka. Buat semua, buat yang tak tertulis namanya di sini, bukan sebab kawan lupa, tapi sememangnya nama-nama kalian sudah lama tersimpan di hati. Cheers!

Untuk semua yang masih tinggal. Menulislah seperti anda seorang pemenang!

Sekarang kawan dah tak sedih, malah kawan gembira rupa-rupanya kawan memiliki pengalaman baru yang tak ternilai harganya. Dan, kawan menuju ke arah Zila, Milla, Mouriey's dan Kriesz sambil melaungkan, Hidup BKS!

Wassalam

14 comments:

Jie said...

Kuden..terkeluar atau termasuk, blog kuden mmg destinasi kakjie..dulu kini dan selamanya!
Ini pengalaman berharga...meh kita nyanyi lagu superman ni meh

even heroes have the right to bleed,
i may be disturbed
but won't you conceed
even heroes have the right to dream
it's not easy to be me....


gudluck for ur exams ye...moga dipermudahkan segala urusan...

jumaat sampai ahad kakjie nk g Kuantan...yeeehaaa....

chii said...

tul kata kak jie tu..lgpun join blog kuden sblm BKS tu lgik kan..so x kisah la xde rezeki kali ni...

tgh bz ngn xm gak kan..gud luck ya...

Red Mummy said...

my dear bro kuden

i love reading yr blog, so dont worry, i will pop by here everyday.

where the hell is my red carpet ni??

yr Red Diva is here darling!!!

KudeN said...

kak kujie.. tq tq! hehe.. BKS ni best kan.. leh kenal ramai org.. boleh tulis benda yg tak pernah terpikir kita nak tulis.. fuh pengalaman betul.. btw, kak kujie, esok jumaat sy nak gi pantai ape tah kat sini.. ade besday party.. jgn jeles ok.. yeeehaaaa gak!

chii.. hehe.. tq tq. tuhan dah kasi kuden rezeki mlalui bks.. iaitu pengalaman.. susah tu nak dapat.. hehe..

red diva, ahaks. tq.. ni 1st time ni red diva conteng-conteng kat sini.. hehe.. okey sistah!! tq!!! menten roxx ok!!

Ujang_MD said...

ujang also kuden.. teruskan..u have a universal blog.. apapun syabas kurt

KudeN said...

yo bro ujang!! huhu.. universal tu. hehe.. caya la..!! ok nice 2 noe u.. tqqqqq banget

akma nurain fairuz said...

ko suruh aku tulis sumthing kn??
hehehe..
jgn berputus asa..
and kpd org2 lain..

AFUNDI MASUK KUDEN!!!

dgr cite para pelajar akan diafundi msk kembali.setiap pelajar yg terkeluar akan diberi 1 tugasan.n kemudian,sume advokat2 yg pernah menjadi juri jemputan bersama2 dgn k.red akan menilai.sape yg plg best,die yg akan ikut bersama 3 org pelajar lain ke final.

so..AF MASUK KUDEN!!!!hehehe

p.s.
supportive kn aku??hehe

ADam Dryx said...

"Menang bergaya, kalah bermaruah"

U r one of them so always look at the bright side,...

Keep on writing and we ols will keep on reading,...

Assalamualaikum...

Jie said...

AFUNDI MASUK?

kena rajin menoreh lagi la pas ni...nak juai sekerap ..skrg getah mahai ooo kuden..dpt la sms AFUNDI MASUK!

ERK....tapi...kebun getahku subur segar bugar dgn lalang..ha ha ha....

intankamaruddin said...

Kurt kudenggg!!
Aku ingat aku yg akan pom2 ko dari luar. Or kalau tak pun, aku dapat bersaing dgn ko hingga ke final(atau pinggir2 final). Heh heh.
Tapi takpe, betul kata kak jie. Pengalaman saja sudah cukup. Kau penulis yg hebat. Aku yakinggg ngan bakat ko!
-will keep watching this lil stage of urs-

Precious said...

but i still think that you are good. it just that ... sometimes you dont play and used your great quality in writing. which is ... :)

zura lias said...

yo kuden,
paperpun,aku suke style ko..ko still atr blogger best yg aku suke bace entrynye..kite kawan okies..^_^..

KudeN said...

akma nurain fairuz (pjg sungguh namamu.. ), waaa.. sensasi gile ayat2 support ko.. ahaha.. esok gi pantai yeay!! aku tak sabar ni nak wat istana pasir.. urghhh!! afmasuk time osce takleh rain.. ahaks

adam dryx, thxx a lot adam. Yepp. positips buat kite terus berdiri kan... hehe.. tq tq

kak kujie ni kan, sy tak paham lgsung kaitan getah sekerap ngan afmasuk akma nurain tu. ahaks.. tq la kak kujie wehhh

intan, no way.. aku dah siapp wat cheers ni untuk ko.. ahaks.. amboiii lancar nampak cakap trg.. haha. btw, ko pn penulis hebat

precious, ahaks.. tq tq sbb sgt2 beri aku percaye dgn diri sendiri. tq precious.. u r sooooo precious 4 me.. iskk.. serius aku rase best ble ade org cam korang..

zura a.k.a kriesz.. ahaks tq.. kite kena prepare ni nak pakai baju ape gi tgk final ni.. heheh.. i like urs too.. indeed..

Pato & Pearl said...

even though i'm busy, your "beautiful" blog always capture my heart. And I will personally take time reading it, laffing with it, "feeling" with it, etc etc etc lah kan..Keep on writing and keep on blogging


Pearl