23 September 2008

Jalang-jalang ke Magelang

Kami ke Magelang. Tempat tinggalnya Diqi. Walaupun tak pernah masuk dalam senarai tempat yang kawan ingin pergi di Indonesia, tetapi serius, Magelang sangat aman damai. Angin yang segar, pemandangan hijau dan makanan yang enak melengkapkan hujung minggu kami. Mari bercerita dengan gambar-gambar, tentu lebih feel kan?


Balvin dan Nadiah yang berusaha menangkap ikan lele yang ukurannya lebih besar dari betis mereka, tetapi gagal TOTAL.






Apalah erti blog kawan sekarang tanpa makanan? ENAK. Eh bukan, tapi SANGAT SANGAT SEDAP!!!!!
Masakan Mbah yang luar biasa sedap





Setiap orang cuba mempamerkan sisi comel mereka.

Sedang kami sibuk melihat pemandangan, rupa-rupanya ada orang sedang menikmati saat-saat indah,
Bukan. Rupanya Nadiah sedang sibuk dengan Sepet Dua.

Nadiah inginkan suasana seperti Gladiator tetapi malangnya ia berakhir dengan kelihatan seperti di ladang marijuana.


Nadiah dan Balvin berusaha mencuba untuk terbang.Tetapi, ternyata susah.

Lalu kawan datang dan menunjukkan mereka cara yang benar untuk terbang,

Lihat. Kawan terbang! Kawan terbang!

Mereka pun akhirnya berjaya dengan cemerlang!

Geetha dan Balvin tak ingin lepaskan peluang melihat rambut kawan mengerbang bila angin mula bertiup.

merenung nasib penelitian. Bilakah selesai?


Dia adalah co-pilot yang pandai buat games dan boleh bermain kad dan anti lelaki rambut panjang haha.



Kalau ada yang mengantuk dalam kereta, pindah saja ke sebelah Diqi. Nescaya anda tak jadi tidur. Satu-satunya pemandu yang boleh memandu dengan tangan, kaki dan mulut haha

Kalau nak tahu mana Geetha, tanya Nadiah. Dia ada jawapannya.

Kami juga ke Wonosobo untuk lihat-lihat Ayu (adik Diqi),

mereka sungguh hebat

Sebagai penutup,

Kami berlima: Terima kasih Diqi!!

10 comments:

ak_0143 said...

wah!
gambar2 kat sini cantek2 la...
n thanks to this entry, gambar makanan kecik...
huhuhuhu


*mesti ko ingat aku ni stalker ke hapa, tgk blog ko update terus komen.... hahaha, aku tgh mode mengomen semua blog2 yang tggal la... memandangkan aku dah habes komen blog ko td, tgk2 ko update lak through google reader, so aku dtg la balik, mengomen...
hang jangan pasan aku usya ko lak! hahahaha*

Kurt Kuden said...

HAHAH! takdenye aku nak prasan2 hahahaa.. rileks aa. blog aku bukan ade org komen pn, so ble ade komen ko msti la aku hargai gle2 heheh
tq weh walau btapa boring pn di sini, ko tetap nk singgah hahahaha

Kujie said...

cantiknya kuden.... tapi mcm kat tepi sawah Tanjung Karang je..hehehe

Kuden...bln depan kak jie ke Jakarta - Bandung....sesi soping deh....

Kurt Kuden said...

haha mmg kawasan padi pun. bukan tempat plancongn tu hehe
saya balik msia a kak 28sept-2nov.. so okt takde kat sini.. tapii takpe.. saye duk jogja bukan bandung/jakata.. so nxt time kak kujie kene dtg jogja lakk huhuhuhu saye tunggu k

NKxvii said...

OMIGOOOOOOOOOOOOD
(reading in between the lines)
berani ko kutuk betis aku besar!!

cun kan cun kan cun kan gambar 3sekawan korg n sepet II tu?
yeaaaaaay
semoge parents aku nak tanggung SLR AMINNNN

azlieJONET said...

ohoo... cantik sungguh pemandangan kt sini kurt.. hihi..

ko guna kamera ape ek beb?

Kurt Kuden said...

NK- mane ade kutuk betis hahahaahah.. ko salah bc line ni hahaha.. haah la NK cun2 gamba gi magelang. AMEEEEEEEEEEEENNN smoge ko dapat SLR dan kite dpt camwhore.. ayyoo too much bgaul ngan ko aku da camwhore jugak hahaah

azliejonet, araamak! ko jgn silap paham tu digicam/compact camera canon je. bukan SLR. tp MP die agak tinggi n other features die agak mantap la jugak..

mad redo1 said...

uuu... to be young and mobile... uuu besh...

Kurt Kuden said...

owos abg mad. kang muda lagi tu.. bole je gi jalan2 lagi hehe..

elly.s said...

magelang memang cantik bro..
kampung suami ku hanya i jam dr magelang...

Cantik sungguh pemandangannya ya..
dan mesti sedap simbah masak....