01 January 2009

Catatan Awal Tahun

Dalam kawan tercari-cari resolusi paling cocok bersempena 2009 ini, kawan terbaca satu status di Facebook seorang junior kawan yang berbunyi, "Buang yang keruh, ambil yang jernih".

Kawan sibuk memukul gendang bahawa 2008 sebuah tahun yang mantap, solid dan ummph, tetapi yang pasti tentu ada kekurangan secara kawan sedar ataupun tidak. Mungkin, sedang kawan merayakan setiap kegembiraan suatu perkara itu, tentu ada kekurangannya; cara misalnya.

Maka, sempena 2009 dah pun berjam-jam kita lewati, kawan berharap tahun ini, kita lebih waras dan sedar. Yang keruh kita buang jauh-jauh, yang jernih kita ambil. Insya-allah.

Selamat Tahun Baru Semua!

notakaki::yang berlemak-lemak berlipat-lipat, kawan nak tegangkan (sambil tengok perut sendiri) *trauma*

4 comments:

Amer Yusof said...

2008 tahun yang best kerana tahun ni ulangtahun ke 10 mung dgn aku bersahabat...

selain dr bergelar novelis pd tahun 2008, the rest aku rasa adalah catatan kejadian yg bakal aku gunakan utk panduan 2009. hahaha. skema

selamat tahun baru!

Kurt Kuden said...

HAHA dakpe.. skema pun skema la
janji roxx

selamat tahun baru

ak_0143 said...

slamat taun baru 1430H dan 2009!
smoga lebih sukses!!!

*komen skema*

Kurt Kuden said...

hhaah selamat tahun baru kembali kamal