13 September 2009

Cari penyakit

Kalau dalam drama-drama melayu, bila si emak nak warning anak dia supaya jangan bercinta dengan anak Leha, jiran yang paling dia benci sebab set sofa Leha lagi cun dari punya dia, mesti dia cakap "Ko Leman, jangan nak cari penyakit, mak tak hingin berbesan dengan si Leha tu!"

atau, bila house-mate Joki mat rempit samseng jalanan, Shukor nasihatkan Joki supaya tak lagi merempit mesamseng-jalanan dengan mat-mat rempit samseng jalanan yang lain,

"Itulah ko, nak jugak cari penyakit, ikut lumba haram, sekarang dah jadi macam ni baru nak menyesal.."

Esok kawan pergi Rumah Sakit Sleman, sebab nak kena cari minimun 40 penyakit kulit sebagai syarat ujian kawan di bahagian Dermatologi. Jadi jangan siapa-siapa pun halang kawan esok seraya berkata,

"Jangan Kuden.. Jangan nak cari penyakit..."

Kalau ada yang halang kawan gak, itu memang sengaja nak cari penyakit lah tu.

1 comment:

♣haNie♣ said...

slmt mencari penyakit..
jgn bwk balik penyakit skali ke umah..sdh.. :P