26 February 2006

Kebebasan XL BEBAS!

Ingatkan musim hujan dah abih. Rupenye sangkaan aku meleset. Jogja masih hujan. Tadi siang panas trang tang tang.. Mesti Mbak Ju*mbak laundry kost kitorang..* tak stress sebab tak susah-susah nak jemur baju hari ni. Sebabnye, kalau sebelum-sebelum ni *mase musim ujan sekejap-sekejap..* mesti mbak terkejar-kejar pergi naik atas bumbung angkat jemuran. Bila nampak cerah balik, pergi sidai balik. Bila hujan balik, berlari lagi dia angkat baju-baju dan segala benda yang di cuci. Kurus macam tu je Mbak Ju.



Sementara tunggu mood nak studi *isk.. exam dah dekat ni weh... sempat-sempat lagi menulis...isk.. isk.. isk..*, aku lepak jap kat bilik 'N' *bukan nama sebenar* yang tata cahayanya malap gila. Macam bilik ahli sihir, takpun stor.
*aiseyyy.. terbukak pulak rahsia bilik ko.. kah!kah!kah*


Semenjak dua menjak ni, aku rase best gila pakai XL Bebas. Kredit aku yang dalam tepon Nokia buruk*buruk-buruk pun.. tetap second wife aku..* ni cuma 64 rupiah. 64 rupiah tu bukannya macam 64 sen dekat Malaysia. 64 sen pun dah berganda-ganda mewah dari 64 rupiah. Kalau tukar ke duit Mesia, x sampai 1 sen pun nilai dia. Tapi, dengan menggunakan XL Bebas, aku tak perlu rasa gersang nak picit keypad Nokia. Sebab kalau aku send ke nombor XL jugak, semuanya free. Dah lah buda k-budak kost aku semua pakai XL. Skang, kalau nak tanya apa-apa tak payah turun tangga masuk bilik dorang. Picit je butang telepon tu. Sambil baring-baring pun boleh tanya apa-apa. Member-member pulak semua pakai XL. Dah kuning-kuning keypad handset aku yang sedia ade veteran tu sebab selalu sangat picit. Pernah sebelum tidur, aku wish goodnight untuk semua orang dalam phone book aku yang nombor XL. Huhuhu! Baik tak baik aku ni..


Semalam budak-budak lelaki batch aku lawan futsal kat court blakang BNI. Aku gi tengok, bukan main pun. Bak pertanyaan Tikah *salah seorang pengguna XL*, aku buat ape kat sane? Main pondok-pondok tepi padang?, aku kat sane jadi sokonger*penyokong* yang setia laa. Aku sms Pong *bukan name sebenar dan juga seorang pengguna XL* suruh datang sini. Tapi dia tak dapat datang dan suruh aku jadi commentator. Aku apa lagi, dah macam Hasbullah Awang*name sebenar, pengulas sukan RTM dan bukan pengguna XL* versi sms, sebab tak silap aku la.. ade dekat berbelas-belas sms yang aku antar. Setiap benda aku report. Pong tak seberapa, aku lak yang lebih-lebih mengulas. Har! Har! Har! Macamne pun, team kitorang kecundang semalam. Ok lah.. U did the best last nite. Hehehe.. ayat cover..


Berdasarkan korang membaca sedikit dari pengalaman manis aku bersama XL Bebas, best kan dapat guna XL? Hehehe.. So, pada sapa-sapa *mereka-mereka di Indonesia je aa* ape kate kita pakat ramai-ramai tukar XL. Tak silap aku TM Company dah beli XL. Ha.. Ape lagi? Jom aa sokong negara sendiri!


p/s --> Totin, ko dah tukar lom? Keh keh keh.. saje nak provoke ko..

13 comments:

tOTiN said...

Pakcik..
aku dah lama tukar xl lah!
(takde la lama sangat.. adela dlm 2,3 minggu yang lalu)
Ni sure tak ikuti perkembangan blog aku ni..
hehe..
nah amek ni
***-804224842 <-- 3 nombor awal sama cam nombor anda
Ape lagi!! wish lah good nite!
hehee

kuden said...

kekeke... OKey.. okey..
ngsdgfnsg *ni bunyi sedang mencatit...*

OKeWhh! Dah salin dahh...

tOTiN said...

WOIIII
mana ucapan good nite niii!!!!
penat aku tunggu niii...

kuden said...

aisey.. sori.. tido awai...

tOTiN said...

hehehe gurau jee
aku nama je pengguna xl
tapi aku tak paham
apsal aku msg orang.. asek berbayo je
mana ade free ponnn
:(

dCchEe said...

xl nih cam meteor kl kat ireland nih jerk...sklik topup, free sms selama 30 ari
awal2 guna, bukan setakat student se uni ngn aku, stu ireland aku kjut bgn pagi...stil jetlag ag, so sedap ar bgn kul 3 pagi, even orng len tgh sesedap tido ag...haha

kuden said...

Totin-Aduihh.. kesiannye ko.. Ko kena topup 100 ribu rupiah dulu dan topup yang jenis extra. Sebelum tu, pastikan XL yang anda miliki ialah XL bebas bukan jempol

dCchee-Uisk.. kesian member2 hang! Seb baik kat ugm (angkatan aku aa..) tak ramai pakai XL, kalau tak dah memang aku ikut jejak langkah ko

tOTiN said...

yeke? akakakak patutla aku punye asek berbayor jeeee... ingatkan xl tipu semata mata..hehe

kalau camtu.. kol 3 pagi karang aku kejot ko eh kuden??
bangun bangun en kuden!!!
bce anatomy pepagi bagus untuk minda
ahahaaa

kuden said...

her her her..

kejut aku? ha.. bijak gak idea tu.. takut takut, aku tunggu punye tunggu.. sedar2 dah kul 7.. byk aa ko punye kejut..

Anonymous said...

Very nice site! Plantation moving companies Pay per click forum cookbook shelves ''the enduring maya'' rose http://www.hummers-2.info/affordable-term-life-insurance-london.html Decks patios driveways woodbury pennsylvania

Anonymous said...

Excellent, love it! hott preggo sex Kentucky escalator accident attorney legal divorce forms los angeles Arkansas business card design Free motorola v300 ringtone Mature pools Nude hiking uk Cellular phones games electroniczilla.com Culinary+schools+in+ny Dr howard caplan plastic surgeon

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... Digital printing basis acyclovir 400mg Used or rebuilt toyota engines Free business cards internet Commercial vans insurance quotes uk Surveillance camera home security stickers fiat cinquecento 500 mg ambien urine screen ativan Buy ativan online free online consultation Current dental jobs Work from home mlm popup blocker pro v7.0.4 cartridges marantz flip down car tvs Surveillance equipment for home use

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! http://www.travel-south-america-7.info Farmers insurance employment http jobs.jobbankusa.com js Sony handycam ccd tr700camcorder dv mini sony viagra online Bmw system 2t alarm silk flowers licking shaved pussy http://www.sonyvaiopcgc1mhpharddrive.info Isuzu trooper and used parts Surveillance equipment security camers recorders acyclovir dose Federal health plan phentermine diet pill sofas hawaiian car seat cover