26 May 2006

Bioskop Hokkuden::X-Men 3-The Last Stand

Photobucket - Video and Image Hosting

Kawan tak tahu nak komplen hape dengan X-Men 3-The Last Stand. Kawan nonton 2 kali dalam dalam 2 hari berturut-turut*gile ke hape aku? batak sangat dah lame tak jumpa cinema semenjak duk Indon*. So, kawan rase secara kasarnya kawan ngerti 97% lah jalan cherita X Men kali nih. Seriously, kawan harapkan lebih aksi dan lebih dramatik untuk sequel ke-3. Bila first 5 mins, kawan dah kagum dan rasa mesti pas-pas ni lagi dramatik. Tapi, babak-babak seterusnya kawan rasa takde lah segempak mane. Mungkin sebab terlalu banyak mutants, menyebabkan cerita setiap mutant tu tak dapek di ekplorasikan semaksimunnya. Kawan sadis nengok Jimmy, budak yang dapat supresskan kuasa mutant lain setakat tu je cerita dia. Baik suruh kawan berlakon. Setakat buat muka innocent duk lam bilik putih, kawan pun boleh laaa.. Pastu, ngan mamat Angel a.k.a Warren. Personally, ni antara karakter paling kawan respek. Kawan impressed gile. Huh! Tapi, setakat 2 3 ketul babak je, menyebabkan kawan lupakan Angel ni bagaikan angin lalu je. Baik ko suruh burung kakak tua berlakon jadi Angel. Lagi aa aku impressed. 10 kali pun sanggup nonton. Yang lagi ngok ngek pasal X-Men nih, kenapa Cyclop mati awal?! Arghh!! Sawan kawan dibueknye! Kalau mati di medan peperangan. boleh gak kawan berdiri dalam cinema tu sambil bertepuk tangan. Tapi mati tengah romen. Ada ka? Magneto punye kalah pun cikai gak. Stakat cucuk jarum tu, budak tadika pun mampu la. Ke mana menghilangnya bajet berjuta-juta? Ni mesti korupsi nih. Simpan lam poket pergi bercuti kat Bali. Arghhhh!!

WALAUBAGAIMANAPUN, ada jugak mende yang kawan terkesima saat nonton. Babak Prof. Xavier dah nak mati tu kawan kagum gila. Walaupun terlalu awal Charles nak mati, tapi babak tu kreatif. Phoenix punye power pun bole tahanlah lain dari yang lain. Dasat.. dasatt.. Tak terkomen kawan dibueknyo.. Lagi ape haa yang best. MMM.. Ha, Kawan suke tengok kecomelan Kitty. Comel, tapi bijak. Ha, kali ni Storm dah tak sesampah macam X-Men 2. Kawan rase Halle Berry tak disia-siakan. Watak Storm memang banyak betul kegunaan dia kali ni. Asek-asek dia je. Mane tak asek dia je, sebab Scott dengan Jean kan dah kecundang. Sebab tu, dekat credits name die second yang kuar. Lepas tu, babak Beast mengganas pun kawan ternganga. Layan aa.. walaupun sekejap. Ha.. ni lah masalahnya. Bila dah banyak sangat mutant, dan semua orang nak tunjuk power, jadi power-power tu tak dapat dinikmati sekonyong-konyongnya*apa bahasa haku nih?*

Dah.. dah.. tak nak haku komplen lagi pasal X-Men. Sebagai ahli fan club X-Men, tak leh kutuk lebih-lebih sangat.. kang kena lucut jawatan. Papepun, aku arappp sangat ada X-Men 4. Ade Gambit. Pastu yang dah mati dalam X-Men 3 idup balik*Hehe.. Bole ka?*

rating::7/10 (korang pedulik hape? aku punye blog, aku punye suke laa nak rate berape2 pun)

2 comments:

mohdismail said...

yey...da update!!
aku tak tengok lagi x-men ni..cadangnye senin ni nak pi..nnt aku wat komen plak..kita lawan rating..hehe..

NaSh said...

aku ngk 2 kali gak.. miahahhahaa

kali kedua melayan adik aku.. bosan giler.. huhu

pendek sgt jalan citer nya.. mmg x kenalkan sbijik2 ahh.. tp dgr citer, ni sequel last dia.. pastu ada mmber kata marvel nak buat citer pasal wolverine je..