08 May 2006

Weekend Yang Cuma 2 Hari

Chii cakap "Kuden da ilank.." Huhu! Sweet aa Chii. Kawan tak ilang la Chii. Kawan senanye was enjoyin my weekend. Srunuk lho! Sebabnya, kawan-kawan kesayangan yang satu Intec ngan kawan yang sedang blajar kat Universitas Padjajaran, Bandung datang Jogja jumpe weols! Dorang sampai je pagi Sabtu, terus kitorang angkut dorang *yang berjumlah 10 orang* naik bas pegi pusing-pusing Jogja! Transport hari tuh, tip-top punye transport. Kitorang tak perlu hazab naik angkut, bus mini, van apek jual sayur untok gerak ke sana ke mari. Tikah dah sediakan kitorang bukan setakat bas yang ada air-cond, tapi siap dengan brader tourist guide lagik. Mrasa a kawan jadi pelancong buat seketika. Sempat la kawan buat-buat blur bengong, seolah-olah tak penah pegi tempat-tempat yang di bawa tu, padahal Candi Borobodur tu, dah masuk kali ke-tiga kawan pijak. Dah rasa nak muntah asek nengok batu-batan dengan patung dewa dewi Buddha yang kejung tak pernah berubah-ubah tempat tu. *Sabor je la kawan*

Layannn giler! Dari Candi Parambanan sampai ke Borobodur kitorang pusing. Setiap lokasi, tourist guide explain pasal sejarah tempat-tempat tuh. Bila pak cik yang explain tu dah stat explain, otak kawan dah tersumbat. Tak leh nak concentrate. Sorry r. Kawan alergi sejarah. *Dusyum!!* Malam tu, kitorang dinner at Waroengku Enjoy. Bile dah time tidur, Lukman, Sahmi ngan Alan tidur bilik kawan. Sebabnye, bilik kawan bilik paling besor dan katil double di antara dorang yang lain. *Pang! Ter'riak takbur' la plak. Hehe.. kawan pun lari sebab nanti harus kena kutuk di dorang sebab berlagak bilik besar..* Walaupun ade 3 tetamu kehormat, kawan tetap bodoh sombong, tidur atas katil n 2 orang lagi tidur atas lantai. *nyesal.. Sori bro!*

Esoknya dah last day. Sekejap bangat. Dorang dah kena balik Bandung. Bawak dorang pusing Pasar Bringharjo, Malioboro Mall pastu lunch together-gether kat Ambarukmur Plaza. Dorang takde a shopping mane, tapi tidak bagi Ida dengan Aini. Sebabnya, dorang dah macam kena rasuk. Sakan perempuan-perempuan tu borong kain batik jawa. Padahal dorang hari-hari boleh datang Bringharjo. *kawan lari! Aini ngan Ida nak libas dengan kain batik jawa! Dirasuk!*

Kul 4 sore. Dorang dah ready nak balik Bandung. Salam-salam. Foto-foto. Then, babai-babai. Ni la part yang paling kawan tak gemar. Tengah-tengah klimaks enjoy, dah nak hiba-hiba babai dorang. Papepun, at least dorang datang. Terobat rindu. Tenkiu weh!!*lap air mata terharu..* Orang Jogja dah datang Bandung, dan orang Bandung pun dah datang Jogja. So, pasni apa lagi!!#@ Reunion kat Bali la pulak!! Kawan riang.





Photobucket - Video and Image Hosting
Hidup Hijau! Payung kawan pun kaler ijau..

Photobucket - Video and Image Hosting
-Jumpe lagi di BALI-

14 comments:

NaSh said...

ek eleh.. jadi skema balik ar rambut dia.. kawan2 dtg, trus gnting.. mesti ada apa2 ni... kui3...
BOROBODUR TU BOSAN!! RAMAI SGT PENGEMIS!


*cun2 kawan2 ko ni.. eeiii...

KudeN said...

lor.. rambut pjg kan, lu kate aku cam indon. rambut pendek, kate aku ada apa2.
time kitorg gi borobodur, pengemis tak beleluasa mane, sbb HUJAN! tp byk la jugakk..

cun ke? mau kembang idung perempuan-perempuan tuh..

chii said...

ihiks..br tau mn satu kuden..hakhaks..
jenjalan ghupanye..ingtkan bz ngan persembahan..camne ngan dikir barat??

p/s: tul gak kata incik nash...cun ar dorang..

KudeN said...

dikir barat sabtu ni.. tgh berdebar-debar ni..
ye lah tu cunnnnnnnnn..

chii said...

ganbatte-neh..
sape pak karut..
kuden?
totin?
atau besday men sblm ni

KudeN said...

zul-j tok jogho.. kitorg tak de tuke karut.
takdok yg reti ngarut..

totin jadi penari latar, berlari-lari manja depan belakang kumpulan dikir barat time perform.

chii said...

aiyaks..mcm la chii kenal sape zul-j..
kuden x reti karut ke..? hikhik :p

kuden said...

haha! zul-j tu kost-mate kuden..
Kuden tak reti ngarut.. loyar buruk reti aa

NaSh said...

apesal ek.. aku rasa cam byk gambo awek cun kat sini.. ngko da buang ar plak.. pehal?

bf-bf kawan2 ko tu marah ke letak gambo byk2.. haha

kuden said...

Haha!Aku buang sbb Tibe-tibe lak aku rase aku eksploitasi wajah2 cun dorang. Hahaha! Nanti kang ade yg tuntut royalti.. Ko r ni ckp dorg cun. Dah besar kepala dahh

NaSh said...

hahaha...pss pss.. dok blkang skali sblh gambo ko tu (alaa.. yg buat simbol peace2 tu..). Kim salam geli2 aku kat dia..

miahaha

chii said...

amboih incik nash..dimana2 shj kamu ngegeh yerk

KudeN said...

nash, nanti la aku kem salam.. kalau la aku jumpe die.. aku bilang kalau..

chii, terima je aa nash seadanya chii...

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... »