27 March 2007

Beskal aku tidak hilang ghupenye

Pagi tadi kan, kawan pergi kampus jalan kaki, lepas tu balik ke bilik naik basikal.

Ajaib tak?

Hiks. Ajaib lah sangat, siap kawan kena lecture di pak guard kampus kawan sebab tinggal basikal tepi bangunan international dan tak reti-reti nak pesan kat dia kalau tak nak bawak balik basikal tu.

Masa kawan mula-mula sampai kampus pagi tadi, kawan tengok basikal kawan takda kat tempat letak basikal. Tapi kawan tak gelabah la sebab kawan tau mesti pak guard tulong simpankan basikal kawan.

Jadik, lepas ujian Histology, kawan pun pergi kat pondok pak guard.

Kawan : Pak guard.. pak guard.. nampak beskal saya tak?

Pak Guard : Beskal? Kat mana ko letak beskal ko? Mana lah aku tau.

Kawan : Tak.. semalam saya bawak beskal, tapi tak bawak balik sebab saya kuar dengan kawan naik kereta sampai malam. Dah lewat sangat, so saya tak singgah sini. Pak guard nampak tak ni beskal saye? Saya letak kat bangunan internasional.

Pak Guard : Dah tau tak nak bawak balik beskal, nape ko tak cakap dulu kat aku. (sambil gentel misai)

Kawan : Pak guard.. pak guard nampak tak beskal saya? Kalau nampak, cakap nampak. Kalau tak nampak cakap tak nampak. Saya banyak keje lagi ni pak guard. Lecture kat kampus pun banyak bolong ni pulak nak dengar lecture pak guard. Please deh.

Pak Guard : Kalau beskal ko ilang? Sapa orang nak salahkan? Ko? Lecturer ko? Akuuuu jugakkkk orang salahkan. Sebab aku keje sebagai 'jaga' pastu tak jaga beskal ko. Dengar ye apa aku nak cakap, lain kali kalau ko nak tinggal beskal ke.. kereta ke.. kapal selam ke.. cakap dulu kat aku. Aku boleh simpankan. Bukan main letaaaaakkk saje kat situ. Kitorang kat sini kerja 24 jam tau, bila-bila pun ko boleh datang jumpa aku nak pesan suruh simpan beskal tu. Bukan susah pun. Ko paham tak apa aku tengah bebel ni?!!

Kawan : Paham lah pak guard oiiii.. Pak guard, saya dah bosan ni, sekali lagi saya tanya, pas ni kalau pak guard tanak jawab jugak, saya dah tanak tanya dah. Saya blah. Pak guard kasi la lecture kat mesin atm tu. Saya pedulik hape? Saya lapar nak makan ni. Pak guard jangan buat saya rasa nak makan pak guard pulak. Ok one more time pak guard, pak guard nampak tak beskal saya?

ngerti??!

Pak Guard : Tu beskal buruk ko! Pegi ambik sekarang. I SAID NOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kawan : Haa.. reti pun nak jawab soalan saya. Makasih banyak-banyak lah pak guard ye.

Pak Guard : Lain kali aku tak nak dengar lagi ko buat hal macam ni lagi. Ko dengar tak ni?!!!

Kawan : Kisah apa aku. Hiks! Babai pak guard! C u around!

notakaki::dialog kawan tu sebenarnya imaginasi kawan. padahal kawan sengeh2 kambing buat muka-muka innocent time kena bebel. hiks. tq pak guard. semoga Allah merahmati mu.

6 comments:

adeqq said...

askum... wahahaha.. saba jek!! penat je eden bace dr awal sampai abes.. tibe2, rupenye imaginasi! lerrr... pelik gak, xkan berani gado ngan pak gad.. muehehehe..

kujie said...

ooo....body language ko hebat yo kuden..erk..body ke eyes contact..dua2 la kot...

chii said...

adoii..da agak da tu dialog rekaan..
tp mmg suspek ar kalo kuden leh wat camtu..miahaha

KudeN said...

adeq, hehe.. ko ingat aku ape? nak kena lesing di pak guard buleh aa.. haha

kak kujie kena tgk saya buat muke takut. saye rase saye tgk muka saye pun saya rasa nak pukul diri sendiri. argghhh!! haha

chii, kalau kuden wat camtu kuden dapat suspek dari chii dan jugak sepak dari pak guard. haha

chii said...

err..dpt sepak? mana tau? penah try ke? ganaih sungguh pak guard tu eh..
tp mmg x bleh bayangkan la kalo betul2 dialog tu berlaku..ahaha..sgt suwet arr

KudeN said...

chii, ooo.. suke aa kuden kne sepak. ahakss..