24 March 2007

menatang peliharaan ku..

Kawan datang lagi dengan menatang peliharaannya!

Yeahh.. kawan di tag lagi untuk kasi tau menatang peliharaan kegemaran kawan oleh manusia bernama macam pet (Hiks!! Lariiiikkkksss!!!) tapi dia pure manusia normal 100%, iaitu Chii.

Dalam site tu adalah beberapa ekor menatang korang buleh adopt nak jadikan pet. Kuda ada, landak ada, llama ada, monyet ada, dan jangan tatau krohh-krohh pun ada tau. Dah la cute die lukis babi tu. Hiks.

Dan, selepas beberapa peringkat pemilihan, kawan pikir punya pikir segala pro dan kontra dia, menatang peliharaan kawan yang nak adopt adalah

Jeng jeng jeng jenggggggggggg.....


my pet!
Hello semua. My name is K.J... Kuden Jr.

Yeah korang betul. Itu adalah Penguin. Bukan itik ok. Itik apa duduk atas bongkah ais macam tu. Sah-sah itu adalah penguin. Oh ya, jangan panggil dia penguin, dia tak suka tau. Dia suka kalau orang panggil dia Kuden Jr ataupun shortform dia KJ. Baru dia layan. Hiks. Penguin ni jugak.. ops silap, KJ ni jugak sangat-sangatlah kekwat. Kalau korang nak panggil KJ ni, korang kena bagi duit dulu dua puluh sen. Kalau korang tegur KJ tanpa duit dua puluh sen, nanti KJ akan cakap dekat korang,

"Dua puluh sen!!!" macam budak pompuan kecik yang mata duitan dalam cite Bujang Lapok tu.

KJ juga can sing sesedap tuan dia opssss... silap, sesedap Mawi. Dan dia jugak boleh menari macam Inul Gerudi. Korang pernah tengok animation Happy Feet? Haa.. KJ dulu pernah jadik extra dalam movie tu. Silap dia menatang saje, kalau tak, dah lama nominated dalam best supporting actor masa Academy Awards ari tu.

Kenapa warna dia hijau? Dah menatang aku, suka ati kawan lah nak spray dia warna hijau ke.. kuning ke.. biru ke.. Hiks. Esok aku nak spray merah pulak. Lusa terus mampus KJ ni sebab keracunan. Hiks..

8 comments:

chii said...

cute ar plak nama KJ tu...sgt sesuwai..

mawi? alerk..best sgt ke sore mawi..opsss...eheh...nape x mcm so7..best sket..nnt leh soh dia nyanyi lagu cahaya terang....

kujie said...

KJ??? mcm pemiliar je dengo....mana erk...ooooo..menantu PakLah tu..hek..br blk baca blog² sosial politik :p

kujie said...

Kuden...Kj tu tak ckp kuat kuda², sik tertonggeng jatuh jer...

anak ayam kakjie dh biak..skrg ni dah jadi mak ayam ( ???? )

tOTiN said...

penguin ni nganga cam tuan die gak tak?
heheee

KudeN said...

Chii, tiada siapa yang bersuara macam duta. duta spesial. hahaha.. fan berat so7 ni..

kak kujie, menantu pak lah shortform dia KJ eh.. hehe..tatau pun.. KJ ni saje nak tiru penguin saye..

kak kujie lagi, Kuden jr tak pakai kuda-kuda laaa.. dia pakai penguin-penguin.. hihihihi.. tak lucu kan? hahaha

totin, kalau nganga cam tuan dia hensem la penguin tu.. kalau nganga cam pong, tak ensem la.. buruk. hahah.. ko nak join kelab nganga ke totin? jom amik barang ngan pong atau swarna nair.

KudeN said...

bukan barang la totin, borang... silap taip. hiks

chii said...

lalalala..sore kuden plak cam sape eh... -_^

KudeN said...

macam KJ tu lah. hiks.. ohh tidakkkk suara aku macam mawiii..