25 March 2008

Music & Lyrics

....menjawab tag Chii


1] If Someone Say “Is This Ok?” You Say?

Lagu : We Used To Vacation – Cold War Kids
Jawapan : That’s It! Kawan suka jalan-jalan! Haha! Permulaan yang menarik walaupun lirik dia bercerita sisi gelap seorang suami dan ayah, namun kawan suka pada lirik dia. Kalau tengok tajuk, kira okay-lah, percutian yang sudah lama kawan tinggalkan.

2] What Would Best Describe Your Best Personality?
Lagu : Denied – Our Lady Peace
Jawapan : Alamak, akhirnya terdedah satu lagi sisi gelap kawan.

somewhere, somehow
we've been denied
hand in hand we walk behind pretending,
defending while our souls are tied

dengan siapa pun kawan tak tahu.

3] What Do You Like In A Girl?
Lagu : First Love – Utada Hikaru
Jawapan : Kawan tak buat tau jawapan ni.. Caya la!

4] How Do You Feel Today?
Lagu : Becak Fantasy – Jubing Kristianto
Jawapan : Betul! Hari ini O.K! Mood O.K. Kuliah O.K. Cuaca O.K, maka petikan gitar klasik Jubing jadi lagu latar kawan hari Selasa ini.

5] What Is Your Life Purpose?
Lagu : P.S We’ll Call You When We Get There – The Juliana Theory
Jawapan : We’ll you when we get there ok!

6] What Is You Motto?
Lagu : Dzikir - Bertha
Jawapan : Alhamdulillah

7] What Do Your Friends Think About You?
Lagu : Kesetiaan – Siti Sarah
Jawapan : Harap-harap betul lah..

8] What Do You Think About Your Parents?
Lagu : Stop The World – Goo Goo Dolls
Jawapan : Caya la Ma Baba! Kasih sayang mereka mampu buat dunia terpaku ! Tapi lirik dia kurang sesuai sangat.

9] What Do You Think About Very Often?
Lagu : Someday – Sugar Ray
Jawapan : Salah satu lagu kegemaran kawan.

10] What Do You Think About Bestie?
Lagu : Baldu Biru – Awie & Ella
Jawapan : Tak paham

11] What Do You Think Of The Person You Like?
Lagu : Everybody’s Fool - Evanescence
Jawapan : Mungkin sebab buat masa sekarang tidak ada lagi ‘orang itu’.

12] What’s Your Life Story?
Lagu : Bila - GIGI
Jawapan : Pernah dengar lagu ini? Dengar sebab sebahagian kisah hidup kawan memang tercerita dalamnya.

mata ini tak terpejam
bila menjelang malam
dalam hati dan pikiranku
hanya ada pertanyaan

13] What Do You Want To Be When Grow Up?
Lagu : Baby You Can Drive My Car – The Beatles
Jawapan : Kawan harap Search Melastik Ke Bintang yang terputar. Tapikan ada kisah menarik dengan album yang memuatkan lagu ini, Rubber Soul, diedarkan pada 20 tahun sebelum kawan dilahirkan, 3 Disember 1965.

14] What Do You Think When You See The Person You Like?
Lagu : UEFA Champions League football anthem
Jawapan : Kawan tak terfikir langsung lagu ini, tetapi sekarang, kawan setuju kalau ini sebuah pilihan lagu yang tepat.

15] What Do Your Parents Think Of You?
Lagu : Menanti Sebuah Jawaban - Padi
Jawapan : Betul! Perjalanan masih jauh untuk kawan persembahkan mereka jawapan erti hidup.

16] What Will You Dance To At Your Wedding?
Lagu : Jet Black Sunrise – Gin Blossoms
Jawapan : Isk. Melodi best tapiiiiiii takkan kawan kahwin dengan orang bukan pilihan kawan. Lirik dia macam bukan kehidupan yang kawan inginkan je.

Happiness means nothing to me?

OH TIIDAAAK!

17] What’s Your Hobby / Interest?
Lagu : Rindu - Hijjaz
Jawapan : Tajuk jiwang. Tapi tak apa, inti lagu ini itu yang kita ambil. Rindu pada Sang Pencipta.

18] What’s Your Biggest Fear?
Lagu : Helena – My Chemical Romance
Jawapan : Biar betul? Sama macam (16), kawan tak bersedia lagi dengan benda-benda macam ni.

can you hear me?
are you near me?
can we pretend to leave and then
we'll meet again when both our cars collide

19] What’s Your Biggest Secret?
Lagu : Jiwa Rasa Gelora – P. Ramlee & Saloma
Jawapan : Shut up! Haha! Jiwa kawan yang bergelora sekarang bukan lagi rahsia dah. Haha

20a] What Do You Think About The Person Who Started This Tag?!!!
Lagu : Berhenti Berharap – Sheila On 7
Jawapan : Ampunkan Kuden, Chii! Hahaha!

20b] What Do You Think About The Person Who Tagged You To Do This Entry?!!!
Lagu : Dance Inside The Sun – All American Rejects
Jawapan : Hehe..

I'll be fine, you'll be fine
This moments seems so long
Don't waste no precious time
We'll dance inside the song

2 comments:

chii said...

ehem..org itu xde lgik eh...ikikik

mak aih..bergelora nape deh..byk sgt masalah dunia eh..

err..berhenti berharap?? muykil ngan jawapan tersebut..

ahaha..best ar gak eh lagu2 yg kuar..btw..thanks :p

Kurt Kuden said...

Hahaha! tu la. kuden pn tak sangka lagu2 tu yg kuar.. sbb biasanye kalau shuffle pun, asik lagu tak best je kuar hahaha kali ni, chii punye tag, sme lagu yg not bad hehe