25 April 2008

Fandanguillo


Menurut Online Encyclopedia, Fandanguillo ialah salah satu jenis tarian Sepanyol yang popular dan hampir sama dengan Fandango, iaitu satu tarian Sepanyol yang memerlukan 3 pasang penari dan diiringi castanets dan gitar. Ciri khas tarian ini ialah, penari akan berhenti kaku di saat muziknya tiba-tiba berhenti seketika di tengah lagu.

photocredit::© Musica Folclorica de Madrijos

notakaki::lub! dub! lub! dub!

4 comments:

ak_0143 said...

aku macam ske kalo ada pape persembahan, pastu tiba2 dia terhenti kat tengah2... macam best dan memberikan impak...
kena tgk nih tarian ape ko ckp nih...

Jie said...

pas nek kude..nk dancing plak ye kuden..xtivekan diri anda!

HLiza said...

He he teringat menari tarian Spanish kat Macau hari tu..tapi satu gambor pun takde..member sumenye buat dunno aje bila minta gambar kamera depa!

Kurt Kuden said...

ak_0143, hehe tu la aku pun tak penah tgk tarian ni.. mcm best kan

kak kujie, ala.. salah la kak kujie bukan nari.. tapi main gitar hehe

kak hliza, ala!! ruginye.. kalau tak ble share tgk lam blog