08 November 2008

Dah minggu ke-7 tayang, Laskar Pelangi masih 'sold-out'. Apahal?

Di Jogja, hujan pun turun sama. Malah, beserta angin dan ribut yang kuat, seperti petang semalam. Sehingga tumbanglah pohon-pohon dan papan tanda sekitar kampus. Kalau di sekolah, tentu ini yang dimaksudkan cikgu geografi tentang bencana alam. Barangkali, ada benda yang ingin diberitahu Tuhan lewat jentikan-Nya itu.

Teman-teman, langit esok mungkin kembali cerah. Matahari pun terik. Dan, tak ada lagi angin-angin yang kau tidak senang itu. Maka, bersiaplah. Cari payungmu segera kerana hujan pasti turun lagi.

Bukankah kita semua tahu kalau tak semua antara kita yang punya peluang kedua?

4 comments:

Naemmommy said...

tu pasal. dengar je pokok tumbang atap terbang kat kampus tu. sume okey ke? :)

Kurt Kuden said...

ok alhamdulillah. ade yg cakap siap nmpak puting beliung lagi
hehe tapi mujur takde kemalangan jiwa

ak_0143 said...

err...
bila dalam suasana macam tuh, entri ni terus 'feel'lain...
mcm seriau sket...
huhu

p.s - best sgt ke laskar pelangi tuh... aku donlod je lagu dia... tapi tak tgk citer dia lagi...

Kurt Kuden said...

ak_0143 BEst la!! kena bace weehh!!